— Jeg hadde trodd det skulle bli mer spennende, sier ikke-godkjent sosialbyråd Dag Inge Ulstein, kampens store stjerne.

Byrådpartiene vant 5-1 over opposisjonen etter oppgjøret på Gyldenpris onsdag kveld.

— Vi fryktet opposisjonen etter nederlaget i fjor, og tok ikke lett på dette. Erlend Horn var farlig i backrekken i fjor, og Harald Schjelderup viste gode takter, sier Ulstein.

Få minutter etter kampen var blåst i gang startet byrådspartienes målkalas. Fremskrittspartiets Petter Kvinge Tvedt scoret første mål.

Mannsterke lag

Begge lag møtte bokstavelig talt mannsterke opp, og Arbeiderpartiets Heidi Lindebotten kunne virke som et hjelpeløst forsøk på kvotering.

Halvveis i første omgang ble hun byttet inn på midtbanen av manager Ole Hallvard Dyrbekk fra Byluftslisten.

— Midtbanen? Er det langt bak? spør Lindebotten. Hun er åpenbart godt trent, men i en annen idrett enn fotball.

Opposisjonen spilte med tidligere Brann-styreleder Harald Schjelderup på topp, men erfaringen fra styrerommet gikk ikke å anvende på banen. Ved pause hadde Arbeiderpartiets byrådsleder-kandidat ikke produsert en eneste målsjanse.

Opposisjonen ga det de hadde, og SVs Espen Edvardsen, for anledningen i rød Che Guevara-trøye, endte til slutt opp med neseblod på innbytterbenken.

Politisk fotballstjerne

En høy, mørk og relativ ukjent mann på banen som løp inn det ene målet etter det andre, er den ennå ikke godkjente sosialbyråden Dag Inge Ulstein fra KrF. Da det ved pause sto 3–0 til posisjonen, var to av dem signert Ulstein.

Byrådspartiene fortsatte å overkjøre opposisjonen etter pause, som etter hvert varslet kontroll om hvorvidt målmaskinen Ulstein egentlig hadde lov til å spille.

— Det ble ikke søkt dispensasjon før kampen, innrømmer Ulstein, som ble kveldens toppscorer med tre mål.

— Men jeg regner med det går bra. Vi har jus-ekspertise på laget, sier han, og legger til at flyttemelding skal være klar til utnevnelse i bystyret på onsdag.

Byrådets Høyre-forsvar hadde stålkontroll. Peter Christian Frølich, Petter Krogh Nilsen og Erik Skutle sørget for et pottetett forsvar. Morten Myksvoll og Christoffer Thomsen fra Fremskrittspartiet byttet på å stenge buret, og hadde begge en behagelig dag på jobben.

Stortingskandidat Skutle haltet av banen i andre omgang, etter det som så ut å være problemer med lissen.

Trøstemål på straffe

Mot kampslutt fikk opposisjonen det som var kampens eneste reelle scoringsmulighet. Venstres Erlend Andreas Horn var alene med keeper, men i stedet for å gå på mål, brukte han lang tid for å vise seg frem. Det førte til takling av Petter Kvinge Tvedt.

Horn falt, men som en gutt på aldersbestemt fotball var han ikke skadet nok til å gå av banen. Han tok straffen selv og scoret opposisjonens eneste mål, før han ble byttet ut til fordel for Sondre Båtstrand fra Miljøpartiet De Grønne.

I kampens siste minutter kunne ydmykelsen blitt total for opposisjonen. Frølich sendte av gårde en suser mot mål, som gikk stang ut. Dermed endte kampen 5-1 til byrådspartiene.