— Det er jo fritt frem oppe hos oss når politiet henlegger saker der vi har tatt tyven på fersken, og han har tilstått, sier Tommy Svanevik i Svanevik Transport og Utleie AS.

Torsdag denne uke ble det kjent at politiet henlegger et dieseltyveri fra firmaet, tross i at tyven hadde tilstått. Begrunnelsen var manglende kapasitet.

I dag, søndag, var utenlandske tyver nok en gang tilbake på industriområdet ved Lyderhornsveien i Loddefjord.

Stjal felger

— Vi stod inne på verkstedet og jobbet og så at de kom kjørende inn på plassen. Så begynte de å åpne bilen og laste inn ting av metall, blant annet lastebilfelger. Vi konfronterte de, og fikk de til å tømme bilen før vi ringte politiet, sier han.

Politiet fikk melding om hendelsen 15.57, sier operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt.

— Vi fikk melding om at to utenlandske personer er tatt på fersken på Tennebekk næringspark. De skal ha tatt diverse metaller fra Svanevik Transport, sier han.

Ville kjøpe seg fri med øl

Svanevik og andre ansatte i firmaet holdt tyvene på stedet til politiet kom.

— Tyvene prøvde å kjøpe seg fri, og tilbydde oss øl hvis vi stoppet politiet, sier han.

Tyvene satte seg ikke til motverge, sier han.

— Neida, de beklaget seg. Det er den samme leksen som kommer når de blir fersket, sier han.

Svanevik sier de er ute etter alt av metall, og regner med at de selger det til skraphandlere.

— Det er tydeligvis penger i det. Dette er noe som alle vi som holder på her sliter med. Vi må snart lenke fast alt sammen her, sier han.

Vil anmelde politiet

Ifølge Svanevik har de observert den samme hvite varebilen for rundt et år siden. Da var de inne på området for å stjele diesel. Ifølge Svanevik er bilen latvisk registrert.

Han mener dagens tyveri viser at tyver har forstått at de ikke har noe å tape, siden politiet henlegger saker der tyvene har tilstått.

— Vi tror ikke at det får noen konsekvenser denne gangen heller. Vi vurderer nå om vi skal anmelde politijuristen som henla forrige sak og visepolitimesteren for tjenesteforsømmelse, siden de henla en så tydelig sak der mistenkte hadde erkjent å ha stjålet, sier han.