Klokken 00.16 natt til mandag fikk brannvesenet melding om brann i en campingvogn ved Kvamskogen camping — tvers over for Furedalen.

- Kunne like godt spyttet

Thore Mjeldheim er nærmeste hyttenabo. Han holder til tvers over veien og var den eneste som var i nærheten.

— Jeg grep fatt i brannslokkingsapparatet og løp bort til campingvognene. Men det hadde gjort samme nytte om jeg hadde spyttet på brannen. Ilden spredte seg kolossalt raskt, sier Mjeldheim til bt.no.

Heldigvis - de som brukte vognene hadde avsluttet nyttårsfeiringen og reist hjem.

— Jeg er overrasket over hvor fort dette skjedde. Jeg satt i stuen og så på tv. Så merket jeg brått et rart lys, sier Mjeldheim - og beskriver et inferno av røyk og flammer.

— Jeg løp rundt på campingplassen og sjekket at det ikke var folk i vognene. Jeg har ikke sovet i hele natt og sjekket stearinglysene sikkert 50 ganger.

Campingvognleir

Campingvognen står i et område sammen med mange andre campingvogner - rundt 50 stykker, ifølge operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

På webkameraet til kvamskogen.no kunne en ved midnatt søndag kveld tydelig se at det brenner.

— Brannen spredde seg fra den ene campingvognen til en annen. To campingvogner er gått opp i røyk, men ingen mennesker skal være skadet, sier operatør Jan-Henning Fossedal i Bergen brannvesen til bt.no.

Klokken 01.02 ble det meldt at brannvesenet hadde kontroll på brannen og det var ikke lenger fare for spredning til flere campingvogner.