Den 38 år gamle kvinnen er blant ti personer som ble pågrepet i Oslo, Bergen og Göteborg, og siktet for menneskehandel i slutten av oktober.

Den 38 år gamle thailandske kvinnen som jobber som vaskehjelp i Oslo, er mistenkt for å ha drevet bordell på en adresse i Oslo sentrum.

Hun er også mistenkt for å ha vært med å presse en 41 år gammel kvinne til prostitusjon. 41-åringen skal ha tatt opp lån for å komme seg fra Thailand til Skandinavia, før hun til sist havnet på Wat Po i Bergen, med betydelig bidrag fra 38-åringen.

– Syltynn siktelse

38-åringen har vært fengslet i saken siden hun ble pågrepet 31. oktober i Oslo. Hun ble i dag fremstilt for sin tredje fengslingsperiode.

Påtaleansvarlig Steinar Andersen krevde to uker fengsel med brev— og besøksforbud for den 38 år gamle kvinnen, men fikk ikke gjennomslag for det av tingrettssommer Gunnar Torkildsen.

I kjennelsen kommer det frem at kvinnen bare skal fengsles i to uker, uten brev- og besøksforbud, men da for forhold som har å gjøre med hallikvirksomhet. Dette er en mindre alvorlige siktelse i forhold til en siktelse om menneskehandel.

Politiet påkjærte kjennelsen om brev- og besøksforbud, men ikke tingrettens kjennelse om at det ikke er mistanke om menneskehandel.

For 38-åringens advokat, Tom Barth Hofstad, er dette et tydelig tegn på at politiet nå ikke engang selv har tro på det de driver med.

– Siktelen om menneskehandel har vært syltynn hele tiden. Hele saken er nå i ferd med å smuldre bort, sier han.

38-åringens advokat, Tom Barth Hofstad, mener politiet har en syltynn sak.
GORDON ANDERSEN (MMS)