– Det er altfor mange som kjører som aldri skulle fått lov, og jeg er sikkert på at dette er et underrapportert problem.

– Jeg er ikke det minste overrasket over at så få blir innrapportert, når jeg tenker på hvilke sjåfører jeg av og til møter i denne jobben, sier Krey, som i går kveld var på fartskontroll i Øvre Fyllingsvei i Fyllingsdalen.

– Med jevne mellomrom benytter politibetjenten seg av muligheten for å kalle «tvilsomme typer» inn på teppet. Litt spøkefullt sier han at «menn med hatt» er verstingene i klassen, spesielt de litt opp i årene. Det er om formiddagen man treffer flest av denne type sjåfører, mener Krey.

I går kveld i dagsrevytid var det flest unggutter blant de bøtelagte.

– Noen eldre er veldig flinke sjåfører, men andre er vant til bare å kjøre en avgrenset, fast strekning om formiddagene. De blir gjerne veldig forvirret når trafikkbildet endrer seg. Jeg kjenner en dame på 91 år som akkurat har kjøpt seg ny bil. Hun er ikke god å treffe på. Det blir mange innersvinger, ler Krey, som på grunn av hjerteproblemer og diabetes selv har måttet søke om spesiell dispensasjon for å kjøre andre kjøretøy enn vanlig personbil.

– Det er et slit å beholde førerkortet, det skal ikke være en selvfølge at det går bra, heller, sier Krey, som mener folk flest tar bøter og beslag med godt humør.

– Noen blir forbanna på seg selv, og noen rævhol treffer vi jo på, men det gjør man jo overalt, sier Krey.

EIRIK BREKKE