— Jeg skjønner at det vi har gjort er straffbart, og jeg ønsker å forklare meg for politiet. Men jeg orker ikke tanken på å bli sittende varetektsfengslet, sier den etterlyste 21-åringen til Bergens Tidende.

Han har lekt katt og mus med politiet siden dramaet, som skjedde natt til tirsdag forrige uke. Han sier han gjemmer seg fordi han er livredd for å bli sperret inne.

— For to år siden ble jeg fengslet og dømt i en narkotikasak, og ble sittende 14 dager på glattcelle og halvannen måned i isolat. Etter det har jeg fått fullstendig angst for å bli sperret inne. Dersom jeg blir dømt skal jeg sone straffen, men jeg klarer ikke tanken på varetekt nå. Da rømmer jeg heller landet, sier 21-åringen.

Fryktet represalier

Det var natt til tirsdag denne uken at det politiet betegner som et brutalt kidnappingsdrama fant sted i Fana. Ifølge politiet skal 21-åringen sammen med tre venner ha kidnappet en 17-åring og holdt ham fanget i flere timer. 17-åringen skal ha blitt utsatt for spark, slag og trusler med våpen, alt som hevn for et scootertyveri.

21-åringen har en annen versjon av det som skjedde.

— Lillebroren til en venninne av meg var blitt banket opp og fått scooteren sin stjålet av en guttegjeng som er kjent for å deale med narkotika. Lillebroren var redd for å få mer bank, så han ba meg bli med og finne scooteren. Hadde vi meldt tyveriet til politiet, kunne vi ventet oss represalier fra miljøet. Derfor bestemte vi oss for å ordne opp selv, sier 21-åringen.

Han hevder at 17-åringen ble holdt fanget i cirka et kvarter, ikke flere timer.

— Våpnene vi hadde med var kjøpt på lekebutikk, vi tok de bare med for å skremme. Vi visste jo ikke hvor mange de var, sier 21-åringen.

- Ikke aktuelt

Politiadvokat Berit Salbu bekrefter at 21-åringens advokat har vært i kontakt med henne.

— Vi er blitt spurt av advokaten om vi kan love at siktede slipper varetekt, men det er ikke aktuelt. Vi kan ikke si noe om hvorvidt det blir aktuelt med varetektsfengsling før vi får høre hva han har å forklare, sier Salbu.

Fana-lensmann Norvald Visnes forteller at styrker fra politiet har jobbet med saken gjennom helgen. Også han avviser tilbudet fra 21-åringen.

— Dersom vi ga et slikt løfte ville det kunne få konsekvenser vi ikke aner rekkevidden av. Politiet går ikke ut med forhåndsløfter, sier han.

21-åringens forsvarer, advokat Reidar Andresen, bekrefter at han har vært i kontakt med politiet, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

LEKEVÅPEN: - Våpnene vi hadde med var kjøpt på lekebutikk, vi tok de bare med for å skremme, sier 21-åringen. Han tok selv kontakt med Bergens Tidende for å fortelle sin versjon av historien.<p/>FOTO: JAN M. LILLEBØ