— Hvis hun har gått under jorden, er det ektemannens oppfordring at hun må melde seg til politiet. For ham er det en stor påkjenning å leve med situasjonen slik den er nå, sier advokat Mikkel Mundal.

Han bistår ektemannen til savnede Thi Phuong Dung Tran Larsen (22).

— Ektemannen mener det er lite trolig at hun er utsatt for noe kriminelt etter at hun forlot hjemmet. Han antar at hun har reist tilbake til Vietnam, eller er på vei tilbake dit nå, sier Mundal.

— Hvorfor tror ektemannen hun er reist til Vietnam?

— Hun har tatt med seg pass og en større sum penger som hun skal ha spart opp. Dette passer inn i mønsteret på at hun har reist fra landet, sier Mundal.

Ektemannen skal ha anslått at kvinnen kan ha tatt med seg over 50.000 kroner i kontanter.

Onkelen til den savnede tobarnsmoren avviser at hun kan ha rømt landet. Han var i går i kontakt med familiens hennes i Vietnam.

— Det er håpløst. De har ikke hørt noe fra henne, sier Dinh Chi Tran.

Først advokat, så politi

Ifølge ektemannen forsvant konen natt til 14. juli, mens han sov. Først fredag 20. juli meldte han henne savnet til politiet.

Før det skal han ha kontaktet advokaten sin.

— Han kontaktet meg onsdag 18. juli, men da var jeg på ferie i utlandet. Vi avtalte derfor et møte på fredag 20. Der diskuterte vi situasjonen, og han gikk rett til politiet etterpå, sier Mundal.

— Hvorfor tok han kontakt med advokat før han meldte konen savnet?

— Han hadde behov for å diskutere hele situasjonen, han visste ikke hva han skulle gjøre. Konen hadde tidligere stukket av, og du har ikke lyst til å melde noen savnet hvis vedkommende dukker opp igjen noen dager seinere. Jeg ser ikke noe dramatisk i det, sier Mundal.

Ektemannen skal være i løpende kontakt med politiet.

— Min klient og jeg har inntrykk av at politiet gjør en grundig jobb. Han setter sin lit til politiets etterforskning, sier Mundal.

- Går greit med barna

Ektemannen er nå sykmeldt fra jobben, og er hjemme for å ta vare på parets to små barn.

— Det er klart det er en vanskelig situasjon for han, men det går greit med barna. Han får hjelp av sin mor til å ta seg av dem, sier Mundal.

Paret har to barn sammen, en gutt (1) og en én måned gammel jente.

Politiet er ikke nærmere å finne svar på hva som har skjedd med den savnede tobarnsmoren.

— Det tar med tid med innhenting av elektroniske spor, men det går fremover. Vi føler vi gjør de rette tingene, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Laksevåg politistasjon.

PRIVAT