Som BT skrev i går, er daglig leder Einar Tredal i store økonomiske vanskeligheter etter at Bergen kommune i fjor sa opp avtalen med eldresenteret. Fagforbundet, som representerer 22 tidligere ansatte, har sendt konkursvarsel til politiet.

Også Tredals andre selskap, Senior Service AS, sliter økonomisk. Lene A. Tvedt var hovedtillitsvalgt ved Hatlestad eldresenter. Hun sier de ansatte måtte kjempe for å få lønnen sin.

— Tredal var alltid sen med utbetalingene. Til alt overmål holdt han tilbake fagforeningskontingentene og velferdspengene våre i flere måneder. Det tok et halvt år før han ordnet opp i dette. Fremdeles har vi 1,2 millioner kroner utestående i feriepenger, sier Tvedt.

I dag er det bare Osterøy og Øygarden kommuner som har avtale om til sammen ti plasser ved eldresenteret. Ifølge Tvedt har ingen av de nåværende arbeiderne kontrakter. Det har heller ingen tillitsvalgt.

Le Chef Cateringservice AS leier lokaler av eldresenteret, og har levert måltider til beboerne. Også dette selskapet har hatt problemer med å få oppgjør.

— Vi har et beløp utestående, bekrefter Ole Olsen i Le Chef.

Einar Tredal svarte ikke på BTs henvendelser i går.