— Markedet på narkotika i Bergen må styres slik at det ikke skal bli kriger, slik det er i Oslo, der A- og B-gjengen skyter på hverandre.

Slik forklarte Olsen i dag hvorfor han ville at Øyvind Bjarte Madsen skulle «tas». Ifølge Olsens siste forklaring i saken hadde han nemlig fått nyss i at Madsen solgte amfetamin i Åsane, og at det var folk med tilknytning til Hells Angels som sto bak.

I avhør har Olsen forklart at han trakk seg ut av amfetaminmarkedet i 1995, og at en annen person overtok dette markedet, mens Olsen fortsatte med heroinsalgt. I retten er drapsofferet Øyvind Bjarte Madsen blitt plassert i kretsen rundt personen som tok over amfetaminomsetningen.

- Min bydel

Advokat John Christian Elden ville i sin utspørring vite hvorfor Olsen brydde seg om at Madsen angivelig solgte amfetamin, siden han selv hadde vært ute av dette markedet i fem år.

— Åsane var min bydel. Selv om jeg ikke var med på alt eller tjente på det, visste jeg om hva som skjedde. Selv om jeg ikke styrte alt salget av narkotika, sørget jeg for at det ikke ble kriger og sånn, svarte Olsen.

Olsen har i retten forklart at den tiltalte fotballspilleren (27) på oppdrag fra Olsen kjøpte to kilo amfetamin av Madsen, for å dokumentere at han drev med salg.

- Visste ikke 2000 prosent

Ifølge Elden skal Olsen imidlertid ha forklart til politiet at han visste om Madsens amfetamin-omsetning før de to kiloene ble kjøpt på kreditt.

— Selv om jeg visste, visste jeg det ikke 2000 prosent, svarte Olsen da han bla konfrontert med denne opplysningen.

Det var tilløp til munnhuggeri mellom Elden og Olsen da advokaten fortsatte sin utspørring av 32-åringen i dag.

Begge de to mennene som nå sitter tiltalt for medvirkning til drapet på Madsen, er i tillegg tiltalt for det påståtte amfetaminkjøpet, og omsetning av de to kiloene.

— Har disse to kiloene noensinne eksistert, spurte Elden, som forsvarer 27-åringen.

— Det skal jeg garantere deg, svarte Olsen.

- 100.000 ikke så mye

I avhør har Olsen sagt at han ikke husker om han og 27-åringen tjente 100.000 eller 200.000 på partiet med amfetamin.

— Jeg skulle tro man husker en så stor sum, sa Elden.

— For meg på den tiden var det ikke så mye, svarte Olsen.

Elden påpekte også at Olsen selv ikke har merket noen konsekvenser fra politi eller påtalemyndighet for det angivelige kjøpet av to kilo amfetamin.

— Jeg sitter jo på en 21 års dom, da, svarte Olsen.

— Så da er det ganske trygt, repliserte Elden.

Olsen forklarte i dag også at pengene som drapsmannen Tor Helge Flaten fikk for å utføre oppdraget mot Madsen, stammet fra pengeinnkreving dagen før drapet.

Olsen forklarte at han også til vanlig hadde mye penger på seg.

— Til eget forbruk hadde jeg 30.-40.000 i en lomme, 10.000 i lommeboken, og i tillegg et visakort, sa Olsen.

- STYRTE ÅSANE: Jarle Olsen hevder han måtte ta affære for å hindre narkokrig i Åsane.
JAN M. LILLEBØ