Politiet fikk klokken 10.18 fredag melding fra en publikummer om den angivelige voldtekten.

Både kvinnen og den pågrepne mannen er i slutten av 20-årene. Mannen skal ifølge politiet være hjemmehørende i området. Han er i 30-årsalderen og av østeuropeisk opprinnelse.

— Ringte på

— Hun fortalte at en kvinne hadde ringt på døren til henne og sagt at hun var voldtatt, sier operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt til bt.no.

Politiet rykket ut og pågrep en mann på stedet. Det var ba.no som først omtalte hendelsen.

Politiet er foreløpig tilbakeholdne med ytterligere opplysninger i saken.

- Kjente mannen og kvinnen hverandre?

— Det har jeg ikke kjennskap til.

Ved 20-tiden fredag kveld hadde politiet ennå ikke avhørt verken kvinnen eller den pågrepne mannen. Det var da ennå uklart om han skulle fremstilles for fengsling, ifølge politiadvokat Katarina Nesse.

- Sendt til voldtektsmottaket

Operasjonsleder Ole Jakob Malmo sier saken nå etterforskes ved Bergen sentrum politistasjon.

— Jeg har ingen opplysninger om saken foreløpig. I denne fasen er dette en såkalt straksetterforskningssak, sier Rigmor Isehaug, leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Bergen sentrum.

— Jeg vet foreløpig ikke noe om saken, annet enn at en mann er pågrepet og at kvinnen er sendt til voldtektsmottaket ved Bergen legevakt, sier politiadvokat Harald Bilberg i straksetterforskningsprosjektet ved Hordaland politidistrikt.

Straksetterforskningen ble opprettet i april i år, og har som mål å etterforske og avgjøre saker raskt - helst innen en uke.

I bolighus

Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i et bolighus i indre Laksevåg, men politiet vet foreløpig ikke hvem huset tilhører.