Det var lærer Per Christian Strøm som fant den livløse mannen i en skråning bak skolen.

— Det var ekkelt og nifst, sier han.

To ambulanser

Sannsynligvis har mannen falt i den bratte skråningen i et av Bergens mest eksklusive områder. Ovenfor stedet mannen ble funnet, ligger dyre boliger, men det er ingen sti i denne fjellsiden.

Stedet ligger ulendt til, og da den første ambulansen kom til stedet, ba de om hjelp fra kolleger. Dermed var det to ambulanser som rykket ut.

Holdt seg fast i stein

— Det så dramatisk ut. Jeg var ikke sikker på at han var i live, men da jeg ropte til han, så jeg at han var i live. Jeg turde ikke røre ham, ettersom han kunne ha falt. Vi varslet ambulanse, forteller Per Christian Strøm.

Det var ved 11-tiden læreren ved skolen fant mannen.

— Foten hans lå vridd, og han holdt seg fast i en stein. Han virket ikke nedkjølt, men jeg vet jo ikke hvor lenge han kan ha lagt der, forteller Strøm.

Ingen fotspor

— Hadde han synlige skader?

— Nei, ikke som jeg kunne se. Han var ikke blodig.

Strøm forteller at han ikke kunne se fotspor etter mannen. Det styrker teorien om at han kan ha befunnet seg oppe i den bratte skråningen, mistet balansen og falt nedover.

Strøm varslet kollega Dag Svendsen.

— Jeg har vært lenge ved denne skolen, men har aldri sett noe lignende, forteller han.

Trolig i 30-årene

Elever ble vitne til dramaet. Ambulansepersonell gikk gjennom skolen og gikk i gang med å redde mannen i skråningen bak. Da BA og BT kom til stedet, var elevene preget av det de hadde sett. Ulykken var det store samtaleemnet ved skolen.

— Jeg antar det tok en halvtime fra ambulansene kom til mannen ble fraktet bort. Det er jo vanskelig å komme til her, sier Strøm.

Etter det bt.no kjenner til, skal mannen som falt, være i 30-årene. Da vi snakket med politiet, hadde de ikke hørt om hendelsen.

REDNINGSMANN: Per Christian Strøm fant den livløse mannen i skråningen bak ham.
PER LINDBERG