Tre menn på 19, 31 og 32 år ble mandag fremstilt for fengsling i Bergen tingrett etter det politiet betegner som en svært grov voldssak mot en 32 år gammel mann.

— Motivet for voldshandlingene skal etter det vi har sett så langt være et pengekrav, sier politiadvokat Trond Eide.

Politiet er tidlig i etterforskningen og ba om lukkede dører da de tre mennene ble fengslet.

- Ble pisset på

Saken startet forrige fredag da en 32 år gammel mann meldte seg for kommunalt ansatte i botreningsfellesskapet hvor han har leilighet.

32-åringen kunne fortelle at han han hadde blitt holdt fanget i egen leilighet i halvannet døgn.

Personer bt.no har snakket med sier 32-åringen var sterkt medtatt og fortalte hvordan han hadde blitt utsatt for grove voldshandlinger i flere timer.

32-åringen har blant annet fortalt at han ble bundet fast til en stol og utsatt for handlinger som i straffeloven blir betegnet som voldtekt.

Videre skal 32-åringen ha blitt slått med gjenstander og fått en sprøyte med amfetamin i armen. Han skal også ha blitt truet til å svelge en narkotisk blanding før han skal ha blitt pisset på.

Rasert leilighet

Saken ble meldt til politiet fredag ettermiddag etter at ansatte fra Bergen kommune hjalp 32-åringen å anmelde forholdet. Tre politibiler med uniformerte politifolk med skjold kom til den aktuelle adressen. Tre personer på 19, 31 og 32 ble pågrepet og satt i varetekt.

Ansatte bt.no har snakket med sier leiligheten som voldsofferet bodde i, var fullstendig vandalisert.

  • 32-åringen har det svært tøft. Volden han er utsatt for er dessverre ikke helt uvanlig i miljøet dette er snakk om, sier en kommunalt ansatt bt.no har snakket med.

De tre personene skal ha kommet med ulike forklaringer på hvor omfattende volden var. En av de siktede mennene skal ha forklart at det ble krangel om noen tusenlapper inne i leiligheten. Den yngste av de tre personene skal ha blitt rasende fordi han mente seg lurt for penger. Deretter skal voldshandlingene ha utviklet seg.

Løp etter kompis med kniv

Ingen av de tre erkjenner straffskyld for det de er anklaget for. Både de og den fornærmede skal tilhøre et rusmiljø.

19-åringen ble i fjor vår dømt til ett år og syv måneders fengsel for grovt ran, etter at han sammen med en fem år eldre kamerat ranet en butikk væpnet med startpistol.

Foran vettskremte kunder avfyrte 19-åringen et skudd mot taket, før han stakk av med kassebeholdningen.

Den siktede 32-åringen ble i fjor høst dømt for en rekke voldtekter og vold mot sin tidligere samboer. Saken er anket.

Samtidig ble han også dømt for å ha truet den nå medsiktede 31-åringen, ved å løpe etter ham med en kniv. De to er barndomsvenner, og 31-åringen forklarte seg motstrebende om episoden da saken var oppe for retten.

Den fornærmede 32-åringen har også flere straffesaker på seg.