— Det var jenten selv som ga faren beskjed om hendelsen. Mannen som skal ha antastet jenten ble tatt hånd om, og holdt fast til politiet kom, sier Åge Nilssen, distriktsleder, sentrum sør, idrettsseksjonen. Han er rystet over hendelsen.

Overgrepet skal ha skjedd inne på Nordnes sjøbad sitt område tidlig i går ettermiddag. Foreldrene til jenten skal ha vært til stede ved sjøbadet da episoden skjedde.

Ett vitneavhør

— Mannen er 37 år, og er pågrepet mistenkt for forsøk på utuktig omgang med barn. Men dette er en foreløpig siktelse. Jenten er syv år gammel, og det må tas et dommeravhør av henne. Det er foretatt ett vitneavhør i saken. Noe utover dette ønsker jeg ikke å kommentere på et såpass tidlig tidspunkt, sier jourhavende jurist ved Hordaland politidistrikt Åse Berit Børve.

Hun vil verken fortelle hvor mannen er fra, eller om han er en kjenning av politiet.

Bjørn Diesen, fungerende idrettsdirektør i Bergen kommune, sier følgende om saken:

— Etter det jeg har fått opplyst ble jenten befølt av mannen. Det var mange folk til stede som fikk stoppet dette, og mannen ble tatt hånd om til politiet kom, sier Diesen.

— Hvordan reagerte jenten på hendelsen?

— Det vet jeg ikke, sier Diesen.

Venter på rapport

Innen mandag skal Nordnes sjøbad levere en rapport om hendelsesforløpet.

— Dette ikke er noe kjekt for oss. Heldigvis tilhører dette unntakene. En slik episode er nok et argument for at det må være rikelig med badevakter til stede på slike steder. Når folk betaler for å komme inn skal de føle seg trygge, sier Nilssen.