Flere politipatruljer rykket ved 22.20-tiden ut til bybanestoppet ved Florida, etter melding om at en mann der var observert viftende med en knivlignende gjenstand.

— Idet vi kommer frem, får vi melding fra AMK om at en mann har meldt seg på legevakten. Han fortalte der at han var blitt knivstukket i brystet, sier innsatsleder Hans Sigurd Morstøl.

Lettere skadet

Mannen ble umiddelbart fraktet til Haukeland universitetssykehus. Ved midnatt melder sykehuset at en mann (25) er innkommet med lettere skader etter å ha blitt knivstukket.

Politiet fikk raskt kontroll på mannen som ifølge et vitne skulle ha viftet med noe knivlignende. Han er i 30-årene. De fant ikke noe stikkvåpen på vedkommende, og mannen virket rolig da politiet stoppet ham. Han ble tatt med av politiet, men mannen ble sjekket ut av saken i løpet av få timer.

— Han er sjekket ut, ja. Vi ser ingen kobling mellom ham og den skadde mannen som oppsøkte legevakten, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt i 00.30-tiden natt til torsdag.

— Vi har ikke funnet noen kniv vi kan knytte til saken og har fortsatt ikke noe åsted. Vi vil jobbe videre gjennom natten med sporsikring, undersøkelser og innhenting av opplysninger.

- Virket ute av seg

Det var et mannlig vitne i 20-årene som observerte en mann med en mulig kniv ved bybanestoppet på gamle Nygårdsbro, altså Florida-stoppet. Han ringte politiet. I 23.30-tiden holdt to politifolk på med sporsikring og fotografering ved bybanestoppet.

PÅ PLASS: Politiet var raskt på plass etter at knivalarmen gikk.
EIRIK BREKKE

BT har snakket med dette vitnet. Han vil være anonym:— Jeg var på vei mot Danmarks plass da jeg så en åpenbart ruset mann. Han viftet med noe som minnet om et stikkvåpen og virket ute av seg. Jeg oppfattet ham ikke som direkte truende mot meg, men jeg syntes det var ubehagelig. Jeg kan heller ikke si med sikkerhet at det var et stikkvåpen; det kan jo ha vært en spiss planke eller lignende, sier mannen.

Tok med trepinne

Fra bybanestoppet ved Florida tok polititjenestemenn i 23-tiden blant annet med seg en 30-40 centimeter lang trepinne. Det er foreløpig ikke kjent om funnet har noe med saken å gjøre. Politiet bekrefter at de driver utstrakt sporsikring for å være på den sikre siden.

Flere patruljer og politihunder søker i natt etter spor flere steder i Bergen, etter flere ulike opplysninger om hvor en knivstikking kan ha skjedd. Noen vitneopplysninger pekte på området rundt Sats i Lars Hilles gate som et mulig åsted, noe som førte til avsperring av fortauet og søk med hund.

Natt til torsdag sier politiet imidlertid at «ting tyder på» at knivstikkingen snarere kan ha skjedd i området Nygårdsgaten/Strømgaten - og kanskje på strekningen oppover mot Nygårdsparken.

— Det er basert på det den knivstukne mannen selv forklarer. Hvis noen har sett noe som kan minne om en knivstikking i dette området, er vi selvsagt interessert i opplysninger om det, sier operasjonsleder Myrtvedt.

- Kunne blitt svært alvorlig

Flere vitner er blitt avhørt, men natt til torsdag hadde politiet ingen vitner til knivstikkingen.

Politiet forsøker nå å samle inn materiale fra flere overvåkingskameraer, i håp om at noe av hendelsesforløpet kan ha blitt festet til film.

Torsdag morgen sier poliitiet at det er vanskelig å finne nøyaktig hvor knivstikkingen skjedde, fordi mannen ikke har mistet så mye blod.

Politiet har snakket med 25 år gamle utenlandske mannen på sykehuset i natt. Fornærmede vet hvem gjerningsmannen er og har gitt politiet noen opplysninger om ham. Gjerningsmannen var klokken 06.30 ikke pågrepet.

— Dette kunne blitt svært alvorlig, men han var heldig og er bare lettere skadet. Kniven traff ett ribben og skadet ikke indre organer, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt torsdag morgen.

SPERRER: I 22-tiden sperret politiet av et område ved Sats i Lars Hilles gate. Senere på kvelden peker politiet ut et annet område som mest sannsynlig åsted for knivstikkingen: Området Nygårdsgaten/Strømgaten, og kanskje på vei oppover mot Nygårdsparken.
Ørjan Torheim
IKKE ÅSTED: Politiet hadde natt til torsdag ennå ikke identifisert et konkret åsted for knivstikkingen. Her søker politihunder i Lars Hilles gate. Letingen etter spor og en mulig gjerningsmann fortsetter gjennom natten.
Ørjan Torheim