Forsvarer Eirik Nåmdal trakk i sin prosedyre i Bergen tingrett i dag paralleller til justismordet mot Fritz Moen, da han skulle underbygge hvorfor han mener at hans klient må frifinnes for drap.

— En drapssak er så alvorlig at det gir politiet og samfunnet behov for en løsning og en oppklaring. Denne mekanismen var det som gjorde at det gikk så galt i Moen-saken, sa Nåmdal.

Les også Krever ti år for drap og - Plantet «alibi» hos kamerat

- Ikke motiv

Han mener at politiet i Rist-saken, som i Moen-saken, har funnet sin kandidat til gjerningsmann og etterforsket saken med denne kandidaten for øye.

— Politiet fant en forbindelse mellom NN (28-åringen) og Rebecca Rist. Etter dette har de vært lite villig til å se på alternative hendelsesforløp, selv om det ikke finnes noe motiv, og ikke bevis for at det har skjedd et drap i 28-åringens leilighet, sa Nåmdal.

Han er enig I at det kan virke som 28-åringen var den siste som så Rist i live, ut fra bevisene som er kommet frem i saken.

— Men i realiteten kan han ha vært den nest siste eller tredje siste, sa Nåmdal.

- Prøvde å finne henne

Han mener at et av politiets viktigste bevis, at 28-åringens sim-kort ble plassert i Rists telefon et døgn etter at hun forsvant, er svekket. Mye tyder nemlig på at Rist hadde en annen telefon i tillegg, mener forsvareren.

Han påpeker også at det nummeret 28-åringen forsøkte å ringe på dette tidspunktet, var til et sted der Rebecca Rist tidligere hadde bodd.

— Finnes det noen annen forklaring på dette enn hans egen, at han prøver å finne Rebecca? Og hvorfor skulle han prøve å nå henne hvis hun var død, sa forsvareren.

- Kan ha vært overdose

Han mener heller ikke at det kan utelukkes at Rist kan ha omkommet som følge av en overdose som hun kan ha tatt etter at hun forlot 28-åringens hjem. Den som ga henne overdosen, eller en kunde, kan deretter ha plassert henne ved trafo-kiosken i panikk, mener Nåmdal.

— Særlig at hun ikke var bedre skjult kan tyde på at noe sånt har skjedd, og at vedkommende har regnet med at det hele ville bli avklart som en overdose, sa Nåmdal.

- IKKE MOTIV: Forsvarer Eirik Nåmdal mener 28-åringen ikke hadde noe motiv for å drepe Rebecca Rist.
SCANPIX