Aps gruppeleder Terje Ohnstad mener byrådet med byrådsleder Monica Mæland i spissen, har påført Bergen tapt tillit.

29. februar gikk Monica Mæland gikk hardt ut i Bergensavisen og erklærte krig mot den sittende regjeringen. Bakgrunnen var at staten ikke igangsetter statlig bygging i Bergen.

– Et usedvanlig lite konstruktivt utspill som ikke ivaretar Bergen sine interesser overfor statlige myndigheter, mener Ohnstad.

Les også : Professor Frank Aarebrot spår et nytt regionalt parti som taler vestlendingenes sak .

Nå vil Ohnstad ha debatt i bystyret om hva byrådet vil gjøre for å gjenreise den tapte tilliten han mener Mæland har påført Bergen.

Den eneste løsningen, slik Ohnstad ser det, er at Mæland må trekke tilbake utspillet.

Nekter å beklage

– Når Mæland går så høyt på banen, er det åpenbart at det vekker sterke reaksjoner i regjeringspartiene. Det snakkes om i Oslo, og det er ikke Bergen tjent med. Mæland må innrømme at dette var uheldig, mener Ohnstad.

Han ønsker seg nå en prinsipiell diskusjon i bystyret om hvilken rolle Bergen skal ha overfor statlige myndigheter. Monica Mæland ønsker debatten velkommen, men sier en beklagelse er helt uaktuelt.

– Jeg kan ikke beklage at regjeringen fører en politikk som ikke er bra for Bergen. Dette er ikke noe vi har funnet på i Bergen Høyre, men noe BA har dokumentert gjennom et grundig stykke arbeid. Jeg kan bare beklage at vi ikke har en regjering for hele Norge, sier byrådslederen.

— Ikke nok innflytelse

– I stedet for å spille fornærmet og diskutere ordbruk, skulle jeg ønske Ohnstad ville bruke tiden sin på å påvirke sin egen regjering, mener Mæland.

Byrådslederen viser til at staten ikke har bygget i Bergen i denne perioden.

– Bergen får ikke alltid gjennomslag for alt vi krever, men det må vi akseptere. Denne regjeringen har ikke noe å skamme seg over, sier Ohnstad og viser til utvidelse og investeringer på Håkonsvern.

– Det er den eneste positive tiltaket for Bergen. Det viser at vi ikke har innflytelse nok, mener Mæland.

Hvordan synes du regjeringen behandler Bergen? Skriv et innlegg under.

- MÅ BEKLAGE: Terje Ohnstad mener Monica Mælands krigserklæring mot regjeringen var svært uheldig.
BERGENS TIDENDE