Jarle Olsen (26) er en av tre menn som står tiltalt for drapet på oljearbeider Øyvind Bjarte Madsen i Åsane 19.april 2000. Ifølge politiet er han hjernen bak drapet, mens Olsen selv hevder han bare hadde bedt en av sine medtiltalte om å gi Madsen noen "flatnever", som en tjeneste til en MC-mann i Oslo.

Fant Madsen død

Det var søsteren til denne MC-mannen som fant liket av Madsen i hans hjem i Åsane. I et overraskende nytt utspill hevder Olsen at denne kvinnen, på oppdrag fra broren, fjernet et viktig spor — en mobiltelefon - fra åstedet like etter at hun fant den drepte mannen.

Ifølge Olsen skal MC-mannen ha bedt søsteren om å finne to mobiltelefoner som tilhørte Madsen. Målet skal ha vært å skjule tidligere telefonisk kontakt mellom Madsen og MC-mannen. Kvinnen fant imidlertid bare den ene av telefonene, ifølge Olsen, mens den andre lå på Madsens nattbord da politiet kom til stedet.

Denne informasjonen hevder Olsen å ha fått fra MC-mannen, som en gang i løpet av de kommende ukene skal vitne i saken. Olsen har aldri tidligere, verken i retten eller i politiavhør, sagt noe om at en mobil ble fjernet fra åstedet for drapet. Som forklaring på hvorfor han ikke har sagt noe om dette før, sa Olsen:

— Jeg har aldri blitt spurt om det. Jeg svarer ærlig på alle spørsmål jeg får.

Politiet ukjent med mobilen Politiet fant kun den ene mobiltelefon i hytten til drapsofferet, på nattbordet. Analyser av samtaleutskrifter viser at Madsen hadde snakket med både Olsen og MC-mannen på denne telefonen. Politiet har ingen holdepunkter for at Madsen hadde flere mobiltelefoner, utover Olsens forklaring i Gulating lagmannsrett torsdag.

Jarle Olsen.