Dette har fått tre av våre lesere til sporenstreks å reagere:

Frøydis W. fra Sandviken har kjøpt sjokoladeracket i over femti år:

— Det begynte med kjøp av én racket hver jul til datteren vår. Hun er nå noenogfemti, men hun får fremdeles racket av meg hver jul. Gjennom årenes løp har så racketkjøpene økt jevnt og trutt, slik at jeg nå har pleid å kjøpe ti stykker. Men Gud bedre, den må jo være i mørk sjokolade! Det var det den var laget av før i tiden. Så kjære Minde Sjokolade, vær snill å lage racketen også i mørk sjokolade, ber en fortørnet Frøydis.

Carl Christiansen fra Fana minnes barndommens lille julaftener, med strømpe på sengestolpen ý med kul på strømpens midte. Kulen var årets sjokoladeracket, som vesle Carl brukte hele julen på å spise opp:

— Håndtaket forsvant allerede lille julaften, mens selve nettingen varte helt til nyttår, for jeg spiste kun en liten bit hver dag. Men racketen MÅ jo være av mørk sjokolade! Den lyse har jeg slett intet forhold til, sier en hoderystende Christiansen - som ikke akter å kjøpe sjokoladeracket annet enn dersom den lages i mørk sjokolade.

Svein Karlsen (24) fra Åsane har også et nostalgisk forhold til den MØRKE sjokoladeracketen:

— Så lenge jeg kan huske har mine lille julaftener vært ensbetydende med «Hovmesteren» på tv og mørk sjokoladeracket og julehefter på sengen. Det var den eneste dagen i året jeg fikk lov til å spise snop på sengen. Jeg husker godt sjokoladeflekkene på dynetrekket når jeg våknet julaften ý uten at mamma ble sint. Dessuten er den mørke sjokoladen myyye bedre enn den lyse. Og den er mer sensuell, påstår den unge åsabuen - som heller ikke vil kjøpe den lyse racketen. I stedet oppfordrer han alle som liker mørk sjokoladeracket til å ringe eller skrive til Minde Sjokolade på Midtun og forlange at også den mørke racketen kommer i butikkhyllene ý i god tid før jul!

JULEN ER REDDET: - Selv er jeg ikke så glad i sjokolade, men forstår veldig godt dem som savnet racketen i fjor. Det er jo tradisjon, sier daglig leder ved Minde Sjokolade AS, Tor Vossgård. FOTO: ARNE NILSEN