• Salar Salih trodde han kunne få servert alt på et sølvfat. I Ap må du streve for å få makt, sier Ap-politiker Abdelmajid Jerad.

Jerad, som opprinnelig er tunisier, føler ikke han blir brukt som listepynt av Ap i Bergen, slik Salih gjør. Kurderen Salar Salih har meldt seg ut av Ap og begrunner det blant annet med partiets innvandringspolitikk.

— Jeg ga tidlig beskjed om at det ikke var aktuelt å engasjere meg, dersom jeg skulle brukes som listepynt, sier Jerad, som har vært med i partiet i åtte år.

— Jeg jobber politisk hver dag. Det gir resultater. I Ap er det slik at leverer du en vare, får du være med og endre partiet. Salar Salih har ikke vært aktiv nok, mener Jerad.

BT har fått flere reaksjoner på Salihs utmelding. SV-politikeren Amir Payan forteller at han har oppfordret Salih til å melde seg inn i SV:

— Det er synd at Ap ikke makter å ta vare på gode medlemmer som Salih, sier Payan.

— Hvordan tatt vare på?

— Venstresiden ber innvandrere engasjere seg politisk. Når interessen er der må de møtes med glød og åpenhet. Samtidig trenger innvandrere skikkelig skolering, fordi vi har ikke samme bakgrunn som etniske nordmenn.

Å få frem aktive innvandrere er et viktig signal både til velgere og politiske motstandere om hva partiet står for, sier Payan.

I en pressemelding beklager Bergen AUF at Salar Salih trekker seg. Samtidig avviser leder Pauline Søvik at AUF sammen med fagbevegelsen bedriver maktkamp.

— AUFs representanter i bystyregruppen, i programarbeidet og i partistyret jobbet hardt for å styrke Arbeiderpartiets integrerings- og innvandringspolitikk. I programprosessen plukket AUF opp flere av Salar Salihs innspill. Det stikker derfor litt når AUF blir betegnet som en del av partiets maktkamper fra Salih,påpeker Pauline Søvik.