Etter Alexander Dale Oens bortgang gjenga bt.no Davy Wathnes Twitter-melding om dødsfallet.

«Da vet jeg hva Bergens nye svømmehall skal hete! Oppkalt etter tidenes største!», skrev Wathne.

Vi spurte leserne om de var enige, og av 1245 stemmer var bare én prosent uenig.

I dag sier Wathne at han syntes forslaget var logisk, tatt i betraktning at Dale Oen var en bauta innenfor svømmesporten.Han mener det er et godt og selvsagt valg å kalle hallen opp etter Dale Oen.

— I tillegg til å være en fremragende idrettsutøver, var han en mann med holdninger og verdier. Vi er stolte av ham, sier Wathne til bt.no.

- Treffer en streng hos alle

Han beskriver Dale Oen som den største idrettsmannen regionen har fostret i hans tid.

— Hvis vi kan udødeliggjøre ham ved å navngi et anlegg han var pådriver for og som alle vil bruke, synes jeg det er innlysende at vi skal gjøre det, sier han.

Wathne mener ingen andre vil føle seg berettiget til å gi hallen navn.

— Hvis vi kaller den opp etter ham, er det ingen som vil synes det er dumt om 15 år. Vi vil snakke om ham i generasjoner fremover, sier han.

Nøyaktig hva hallen skal hete, har han ingen bestemt mening om.

— Om den skal hete Alex-hallen eller Ado-hallen eller noe annet, må andre bestemme. Men jeg tror man treffer en streng hos alle bergensere og andre hvis man gjør dette, sier Wathne.

- I Dale Oens ånd

Allerede i 2010 var Norges Svømmeforbunds president klokkeklar på at det nye nasjonale svømmebassenget på Nygårdstangen skulle kalles opp etter Alexander Dale Oen.

— Nå mener jeg det sterkere enn noen gang. Det vil ikke være annet enn et hån hvis man ikke kaller hallen opp etter ham, sier Per-Rune Eknes.Han mener flerbruksmuligheten anlegget vil ha, ikke minst med tanke på svømmeopplæring, er i Dale Oens ånd.

— Han hadde veldig mange fine humanistiske tanker som gjør at det passer veldig godt å kalle bassenget opp etter ham, sier Eknes.

- Et godt forslag

Byrådsvakt i sommerferien er Gunnar Bakke (Frp), byråd for kultur, næring, idrett og kirke.

Han sier det ikke er tatt stilling til spørsmålet ennå, men at de registrerer de synspunktene som har kommet.

— Vi synes det er et godt forslag. Men det må være en prosess rundt dette, hvor vi eventuelt må involvere Dale Oens familie og andre, sier han.

Den prosessen vil komme i gang når det nærmer seg ferdigstillelse av anlegget. Det skal stå ferdig i 2013, men vil først åpnes for publikum i 2014, etter at innkjøringsperioden er over.— Da vil vi fastsette navnet, sier Bakke.

Han tror Bergen kommune er opptatt av at Dale Oen blir hedret i forbindelse med anlegget, men kan ikke foreløpig si noe konkret om hvordan dette vil gjøres.

— Jeg vil ikke konkludere på det nå. Det har vært ytret ønske om at hans navn skal brukes, så må vi ha en prosess hvor alle hensyn blir tatt, sier han.

Hva synes du hallen skal hete? Del ditt forslag under!

STERKT INNTRYKK: Ifølge en undersøkelse gjennomført av AgendaTracker gjorde svømmestjernens død større inntrykk på nordmenn i mai og juni enn 22. juli-rettsaken.57 prosent av de som svarte oppga at den populære svømmerens dødsfall gjorde et sterkt inntrykk. ARKIVFOTO: MAJA SUSLIN, SCANPIX