Mandag fikk politiet melding om forsøk på innbrudd i et sprengstofflager hos Sunnhordland sprengstoff AS på Stord. Lageret inneholder sprengstoff og tennmidler ment for fjellsprengning i anleggsindustrien.

Tyveriet ble oppdaget av ansatte i morgentimene mandag, men har ifølge daglig leder Thor Dahl trolig skjedd en av de siste dagene i romjulen.

Over piggtråd

— De har klatret opp et to meter høyt piggtrådgjerde og klart å holde bort piggtråden på toppen, sier Thor Dahl i Sunnhordland sprengstoff.

Ifølge politiet er en dør forsøkt brutt opp og lister fjernet langs et vindu. Daglig leder betegner innbruddsforsøket som «uprofesjonelt» utført.

— De kom ikke så langt at alarmen ble utløst. Jeg vil tro det er ungdommer som har vært på ferde. Men vi ser selvsagt alvorlig på dette, og er pålagt å melde fra til politiet. Sånne ting må ikke komme i gale hender, sier Dahl.

- Kan noen ha jaktet på sprengstoff til nyttårsaften?

— Det kan jo være. Men det hadde nok smelt litt høyt, sier Dahl.

— Vi er svært godt sikret. Alt av hærverk og alle innbruddsforsøk blir rapportert og anmeldt, det er fast prosedyre. Husene er svært godt sikret mot innbrudd, med avanserte alarmer og varsling til vaktselskap og videre til politi, legger han til.

Sikret spor

Politiet i Haugaland og Sunnhordland sier de har vært på stedet.

— Det er ikke stjålet noe. Vi har foretatt åstedsundersøkelser og sikret noen spor. Men foreløpig er det for tidlig å si om det kommer noe ut av det, sier operasjonsleder Agnar Austerheim.

Politiet vil ikke si noe om hvor store mengder sprengstoff lageret inneholder.