Det tror næringsmegler Lars M. Kyte, en av de mest erfarne i Bergen.

— Men da må man ha de lange brillene på. 20 år virker som en fornuftig tidshorisont, sier han.

På Mindemyren planlegges opptil 400.000 kvadratmeter næringsareal. Flere av de største aktørene bygger dessuten sine egne bygg, deriblant Statoil og Aibel. Avinor har også lagt inn kontorbygg i sin plan for Flesland.

Likevel tror Kyte det er mulig å finne leietakere til kontorbyen på Flesland også.

— Så lenge energisektoren går så bra som den gjør, og alle prognoser viser en kraftig befolkningsvekst for Bergen, trenger vi nytt næringsareal. Kokstad er i ferd med å bli full, sier han.

- Tenker langsiktig

— Det er klart, 210.000 kvadratmeter blir ikke absorbert de første årene. Men vi tenker langsiktig. Akkurat nå peker pilene oppover, men vi kan tåle svingninger i markedet, og jobbe jevnt og trutt mot målet, sier Tore Bjørke i Linstow.

Byråd Filip Rygg tror det kan bli i overkant mye kontorareal på kort tid.

— Mindemyren er et annet gigantområde som vil ta unna mye av fremtidig vekst. Men ingen gjør slike investeringer uten at de vet at de får avkastning. Når utbyggingen er miljøvennlig og god byutvikling, er det vår oppgave å si ja, sier Rygg.

Blir hotellkrig

Bergen Lufthavn Utvikling har lagt inn et hotell på tomten som ligger nærmest den nye flyplassterminalen, bare et minutts gange fra hovedinngangen.

— Det ville være å vanskjøtte området hvis vi ikke bruker den tomten til et hotell. Vi har allerede vært i dialog med alle de store hotelloperatørene, og opplever stor interesse fra alle, sier Bjørke.

Men også her er det skarp konkurranse. Avinor planlegger å utvide det eksisterende flyplasshotellet Clarion, samtidig som en annen gruppering vil bygge hotell på en tomt litt lengre vekk fra flyplassen. I tillegg er det tre hoteller på Kokstad, hvorav ett er under utbygging. Bjørke er likevel overbevist om at det er rom for deres hotellprosjekt.

— Det handler om beliggenhet. Og det skal godt gjøre å få bedre beliggenhet enn det vi vil få, sier han.