• Min klient kan ikke dømmes for overlagt drap på Øyvind Bjarte Madsen, hevder forsvarerne til både tiltalte nummer en og tiltalte nummer to.

MARIT HOLM marit.holm@bt.no

— Min klient har ikke noe som helst med Åsane-drapet å gjøre. Det var ikke et bestillingsdrap, men et affektdrap utført av tiltalte nummer tre i sterk narkotikarus, hevdet advokat Helge Wesenberg under sin prosedyre i dag.

Helge Wesenberg forsvarer tiltalte nummer en, som av påtalemyndigheten er utpekt som hjernen bak drapet på Øyvind Bjarte Madsen.

-Kan ikke bevise - Min klient har ikke noe med drapet å gjøre. Politiet kan heller ikke bevise at det er han som står bak. Det hele står og faller med forklaringen til tiltalte nummer 3, hevder Wesenberg.

Tiltalte nummer tre har sagt at det var tiltalte nummer to som skjøt og tiltalte nummer en som sto bak drapet. Wesenberg mener at dette ikke er troverdig og at det var tiltalte nummer tre som skjøt og drepte Øyvind Bjarte Madsen.

Bevisene holder ikke Advokat Oscar Ihlebæk forsvarer tilalte nummer to. Ihlebæk ber om at hans klient må frifinnes for overlagt drap, men mener at han kan dømmes for medvirkning til grov legemsbeskadigelse. Det har en strafferamme på mellom tre og fem år.

Ihlebæk gjør et poeng av at det er tiltalte nummer tre som mest sannsynlig har skutt og hevder at bevisene i saken ikke holder mål.