— Vi lurer på om det må en dødsulykke til før denne veistrekningen blir sikret ordentlig, forteller en frustrert beboer Dan Greve Skjoldal. Bak oss fjerner politi og NAF mopeden som var involvert i ulykken i dagYtrebygdsvegen i Søreide.

Nå ligger 17 år gammel gutt alvorlig skadet på Haukeland Universitetssykehus med åpne brudd i arm og bein.

— Mopeden har kjørt inn i bilen bakfra idet bilen skulle svinge av Ytrebygdsvegen, opplyser politiførstebetjent på stedet, Øystein Samsonsen.

— Føreren av bilen ble ikke skadet, sier operasjonsleder Erik Gjesdal i Hordaland politidistrikt.

Flere ulykker

Ifølge Skjoldal har det vært to stygge påkjørsler, og en ulykke der en jente ble stygt kvestet av en lastebil, på Ytrebygdsvegen de siste årene.

Ytrebygdsvegen er blitt oppgradert i forbindelse med økende trafikk på RV 556 og Ringveg Vest-veiprosjektet. Skjoldal har merket at farten har økt med utbedringene og bedre sikt på veien.

Ringveg Vest skulle åpne 11. august 2010, men er blitt utsatt. Åpningen av det nye veinettet ville ført til mindre trafikk på Ytrebygdsvegen.

— Men med mindre trafikk, så vil folk bare kjøre fortere, dette opplever vi når det er lite trafikk. Det må tiltak til skal vi sikre oss mot flere ulykker på denne veien, sier Skjoldal.

Lavere fartsgrense og fartshumper

Familien Skjoldal flyttet hit i 2001, og ulykkene han nevner har skjedd fra 2002. Skjoldal forteller at ingen av beboerene på strekningen har vært involvert i ulykkene som har vært tidligere.

— Vi har de siste årene jobbet med å få veien sikret, og nå nylig sendte vi brev til Statens Vegvesen, hvor vi har bedt om at man senker farten til 40 km og lager fartshumper, forteller Skjoldal.

Holder ikke fartsgrensen

Mens politi og NAF rydder etter ulykken, bemerker Skjoldal at bilene som passerer, bremser opp når de ser politiet.

— Folk kjører som svin her, de holder ikke fartsgrensen. Vi har også bedt politiet om å holde fartskontoller her, forteller Skjoldal.

Er Ytrebygdsvegen sikret godt nok? Bruk kommentarfeltet.