Forrige mandag ble en 34-åring utpekt som voldtektsmann på Torgallmenningen. Nå har saken tatt en ny, dramatisk vending.

— Vi har funnet bilder på mobilen til mannen hvor tre kvinner fremstår som bevisstløse, neddopet eller sovende. Vi har identifisert en av disse, men mangler fortsatt identiteten på de to andre kvinnene, sier politiførstebetjent Jens Ekmann ved vold- og sedelighetsseksjonen.

Bildene av de to er tatt 10. mars klokken 06.00 og 11. mars klokken 04.00. Trolig er de tatt i hjemmet til den siktede på Nygårdshøyden. Begge bildene viser bare ansiktene til kvinnene.

- Venninner

Ifølge forsvareren hans, advokat Einar Råen, er det liten grunn til å slå alarm.

— Min klient har forklart at dette er venninner av ham. Det er helt vanlig å ha bilder av venninnene på mms, sier Råen til bt.no.

I dag ble mannen varetektsfengslet i fire nye uker - med brev- og besøksforbud. Den avgjørelsen påkjærte han på stedet.

Han er siktet for to tilfeller av seksuelle overgrep.

Oppdaget på Torgallmenningen

Politiadvokat Magne Kvamme Sylta er tilfreds med at Tingretten tok begjæringen om forlenget varetekt til følge. Nå håper han de to kvinnene som er avbildet med siktedes mobilkamera melder seg.

— Vi vet ikke hvem de er. De er unge og hvis de har vært i kontakt med en irakisk kurder 10. eller 11. mars, hadde det vært av stor interesse å få høre deres versjon av hva som er skjedd.

Forsvarer Einar Råen mener det ikke er skjellig grunn til å mistenke hans klient.

— Han har gjennom to omfattende avhør bistått politiet på beste måte, og har demonstrert at han har ingenting å skjule.

Oppdaget på Torgallmenningen

Mannen ble pågrepet da en 23 år gammel kvinne kjente ham igjen på Ole Bulls plass forrige mandag, og kontaktet politiet.

Natt til søndag forrige uke ble hun og en venn med irakeren hjem, etter at de møttes på Fotballpuben.

I løpet av nachspielet skal 34-åringen ha forgrepet seg på henne seksuelt ved å utføre handlinger som er å likestille med et samleie.

Etter det angivelige overgrepet gikk 23-åringen fra mannens adresse sammen med kameraten, men anmeldte ikke forholdet. Årsaken skal være manglende tiltro til at politiet kunne hjelpe henne.

Løp etter ham

Anmeldelsen kom likevel, men på en tilfeldig måte, da hun mandag ettermiddag i forrige uke satt på Logehagen sammen med en kamerat og så 34-åringen komme ut av utestedet Bocca. Hun pekte på ham og ropte at det var han som voldtok henne i helgen.

Kameraten hennes stormet etter ham, og tok ham igjen på Torgallmenningen. 23-åringen kom løpende etter og begynte å kjefte på den utpekte overgriperen.

Hun gikk også til politipatruljen som tilfeldigvis var på stedet. De reagerte kontant og pågrep 34-åringen etter bare noen få sekunder.

Komaliknende tilstand

Noe av det første politiet gjorde etter pågripelsen på Torgallmenningen var å gå gjennom 34-åringens mobiltelefon.

I tillegg til de to kvinnene politiet ikke har klart å identifisere, fant de bilder av en 18 år gammel kvinne. Hun var avbildet i en koma-lignende tilstand uten klær, og politiet identifiserte henne gjennom andre data på mobiltelefonen.

Hun var ikke selv klar over hva som hadde skjedd med henne da politiet tok kontakt. Nå er 34-åringen siktet for å ha forgrepet seg også på denne kvinnen.

Silje Katrine Robinson