Det melder TV 2 i kveld — og viser til «informerte kilder».

SVs nåværende kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell går samtidig ut av regjeringen og blir parlamentarisk leder for partiet. SVs andre nestleder Audun Lysbakken går inn i regjeringen, men det er uvisst til hvilken ministerpost, ifølge TV-kanalen.

— Det som er i mediene nå er spekulasjoner. Jeg kommer ikke til å kommentere det, skriver Lysbakken i en tekstmelding til bt.no.

- Partifordeling klar Den øvrige sammensetningen begynner også å falle på plass, og fordelingen av departementene mellom de tre regjeringspartiene skal være klar. Arbeiderpartiet får ifølge TV 2 til sammen tolv regjeringsmedlemmer. Den tomme posten som finansminister går til Arbeiderpartiet, mens det skal opprettes en ny stilling som samordningsminister.

Sammensetningen innebærer også at SV får fire statsråder i regjeringen, én mindre enn det partiet har i dag. Senterpartiet beholder fire statsråder.

Fra før er det kjent at Bjarne Håkon Hanssen (Ap) gir seg som helse- og omsorgsminister. Ifølge TV 2 ser det ut til at Grete Faremo kan bli hans arvtaker i den nye regjeringen.

Også andre medier har tidligere meldt at Halvorsen trolig gir seg som finansminister. VG skrev allerede onsdag at hun sliter med å bestemme seg, og at Sp-leder Liv Signe Navarsete også vurderer om hun ønsker å fortsette som samferdselsminister.

Giske Professor i sammenlignende politikk ved Universitetet i Bergen, Frank Aarebrot, sa onsdag til NTB at det fremstår to tydelige kandidater som kan fylle tomrommet etter Hanssen i Helse— og omsorgsdepartementet. I motsetning til TV 2 som mener Faremo går inn i regjeringen, tror Aarebrot at kultur- og kirkeminister Trond Giske (Ap) og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) kan være egnede kandidater til å videreføre helsepolitikken.

Professoren trekker imidlertid fram Giske som det sterkeste kortet av de to. Giske er en «beslutningsmaskin» og «flink til å skaffe midler til departementet sitt», ifølge Aarebrot.

Giske selv sa onsdag til NTB at han gjerne fortsetter som kulturminister, og ville ikke si noe om sin egen posisjon i den nye regjeringen.

Ler av media De stadige spekulasjonene i media om hvilke statsråder som kommer og går i den nye regjeringen, har gjort avtroppende statssekretær Jan-Erik Larsen oppgitt.

— Som gammel pressemann forstår jeg godt at mediene peker på mulige kandidater når en statsråd går av, men jeg er forundret over skråsikkerheten som enkelte journalister og kommentatorer legger for dagen, sa Larsen til NTB fredag.

Han sier det vekker både latter og en smule oppgitthet på Statsministerens kontor når mediene daglig legger en ny regjeringskabal.

Hva synes du om endringene i regjeringen? Si din mening her.