I femti lange minutter over Lysefjorden og Korsfjorden. Men fjorden ligger blank — og på andre siden venter farmor og farfar ...

— Vi gruer oss ikke. Dette skal gå fint, sant Victoria? Og når vi kommer frem til farmor og farfar skal vi bade!

Storesøster Mirjam Heskestad (8) år nikker så bestemt at de lange, lyse museflettene hennes danser i solsteiken. Sammen med lillesøster Victoria (6), mamma Tina Heskestad og bittelillesøster Sandra (2) står de på Krokeide-kaien og venter på at fergen til Austevollshella skal komme.

— Jeg er litt spent. Det er første gang de to eldstejentene våre tar fergen helt alene. Men de har jo reist samme strekningen med oss voksne mange ganger før. Og et par dagers sommerferie hos farmor og farfar fristet nok til at de tok sjansen. Nei, jeg får vel peile meg inn på den av fergemannskapet som ser greiest ut, smiler mamma Tina og haster ned mot fergelemmen med vesle Sandra i armen.

Imens står Mirjam og Victoria i en tom busslomme og smiler sjenert til BT-fotograf Odd. Mellom seg har de den store overnattingsbagen sin, med badikker som en selvfølgelig del av bagasjen.

Og når fergen gaper opp for å tømme seg for biler, løper de to søstrene ned til sidelemmen, der mamma og minstemann allerede står og venter.

Så rusler den vesle familien om bord for å gjøre viktige avtaler. Det siste vi ser er to små sommerjenter - med en kjempestor bag imellom seg og med penger til is i lommen.

Og på andre siden venter farmor og farfar ...

FØRSTEREISJENTER: Søstrene Victoria (6) og Mirjam (8) Heskestad venter spente på fergen som skal ta dem med over fjorden til farmor og farfar. - Når vi kommer frem skal vi bade,smiler de to litt sjenert til fotografen.