Beboere melder om at det dårlige drikkevannet endelig ikke lukter så vondt i Arna.

— Vannet lukter bedre, men det smaker ikke spesielt godt ennå, forteller Cecilie Torgersen søndag formiddag.

Hun bor på Sætrefjellet i Ytre Arna og forteller at det har vært mye irritasjon. Det dårlige vannet har ikke kunnet brukes verken til kaffe, matlaging eller klesvask.

Utsolgt for flaskevann

På Coop Prix Ytre Arna ble flaskevannet revet vekk fra hyllene denne uken.

— Fredag ble vi utsolgt for vann, så vi måtte bestille inn ekstra dagen etter, sier ekstrahjelp Kjerand Myhre på Coop Prix Ytre Arna.

Han forteller at kundene begynte å snakke om rar lukt og smak på vannet for noen dager siden.

— Så kom det gravdvis inn flere som klagde og måtte kjøpe vann her, sier Myhre.

Jobbet på spreng

— Ytre Arna er lengst fra vannbehandlingsanlegget, og beboerne der vil nok være blant de siste som får bra vann, men i løpet av dagen håper vi at det skjer, sier Hogne Hjelle, avdelingsleder i vann- og avløpsetaten.

Luktprøver fra Lone- og Espelandsområdet viste at det var bra vann der allerede lørdag. Hjelle forteller at de har jobbet på spreng for å løse saken.

— Det har tatt tid, for det var et stort volum som var sendt ut på nettet. Vi fortsetter å spyle ut vannettet i dag, sier han.

Ikke farlig

Avdelingslederen presiserer at vannet er behandlet med både klor og uv-stråling, og forsikrer at det ikke har vært farlig å drikke vannet.

— Årsaken er at vannrenseanlegget på Espeland har vært ute av drift en stund, slik at vannet har stått stille. Da vi koblet til anlegget igjen, spylte vi tydeligvis ikke ut lenge nok, slik at gammelt vann har kommet ut på nettet, sier han.

De som fremdeles har dårlig vann, kan fortsette å la kranene renne.

Vi har det godt i Norge

Arna-beboer Cecilie Torgersen forteller at hun og naboene ikke bare har vært irriterte de siste dagene.

— Vi har så mye friskt vann i Norge, at vi ikke tenker over det før vi får litt råtten lukt på det, sier hun.

— Tenk at vi kan bli så glade for at vi vanligvis skurr på kranen og vi får det deiligste, reneste drikkevannet. Fy søren, vi har det bra til vanlig.

Tømmer basseng

Det dårlige vannet skulle gå til hele Arna samt Bergen Vest, men Hjelle og co fikk stoppet det før det nådde Loddefjord og Fyllingsdalen. Både Ytre og Indre Arna ble derimot hardt rammet.

Han beklager at beboerne har blitt plaget.

— Vi er veldig lei oss. Det skal ikke skje, og vi må gå gjennom hva som har skjedd slik at vi lærer av dette, sier Hjelle.

BLE REVET VEKK: Coop Prix Ytre Arna ble fredag utsolgt for vann, etter at innbyggerne begynte å få råttent vann i springen.
2211-tipser