I beste sendetid på TV 2 brøt Vollvik lovverket flere ganger. Dette sier han i dag:

— Loven må man forholde seg til enten man er rik eller fattig. Men det er veistrekninger i Bergen hvor det er mangel på kjørefelt og lave fartsgrenser.

Han sier at han også tidligere har kjørt i kollektivfeltet og at han er blitt bøtelagt for det en gang. Å snakke i mobilen synes han ikke er så galt, så lenge mobilen hans har en høyttaler. Etter loven skal den i tillegg være fastmontert.

— Det er jo grader av forbrytelser også. Alle lovene klarer ikke å følge opp alle nyanser, sier Vollvik, og fortsetter:

— Men jeg vil ikke bortforklare at jeg bryter loven og vil ikke anbefale andre å gjøre dette.

— Hva med deg selv i fremtiden, da?

— Jeg får selvfølgelig skjerpe meg og bli mer lovlydig. Det har vært en hektisk periode og jeg kommer til å legge om på mye, både på dette og på andre områder.

Lensmann Norvald Visnes i Fana, hvor flere av lovbruddene som ble vist på tv trolig skjedde, sier han ikke så TV 2-programmet.

— Men kollegaer har reagert på at enkelte tilsynelatende har en holdning hvor de ikke bryr seg om lover og regler, sier han.

Han kan ikke si om politiet vil etterforske i saken, men forteller at politiet tidligere har iverksatt etterforskning etter lovbrudd avdekket på tv.

RASK BIL: Idar Vollvik har en av verdens raskeste biler, en Koenigsegg CCR. I et tv-program tirsdag brøt han loven en rekke ganger. ARKIVFOTO: SCANPIX