Natt til 13. oktober i fjor skal 23-åringen ha fulgt etter en 26-år gammel kvinne i Bergen sentrum.

– Det var ikke noe kontakt mellom dem, før han tvang seg inn i hjemmet hennes, sier kvinnens bistandsadvokat, Line Hvidtsten Ingebrigtsen.

– Misbrukt i flere timer

Mens kvinnens venninne lå i naborommet og sov med øreplugger, skal 26-åringen ha blitt voldtatt og misbrukt i flere timer på sitt eget soverom. Hun ringte politiet med en gang 23-åringen forlot åstedet og han ble pågrepet på vei ut fra kvinnens leilighet. Kvinnen har vært sykmeldt etter den angivelige voldtekten, men er nå tilbake i jobb. 23-åringen har vært varetektsfengslet siden han ble pågrepet.

Tilfellet han nå er tiltalt for, skjedde mens han var prøveløslatt fra soning av en voldtektsdom.

I desember 2002 sparket han inn døren på dametoalettet på Torget Music Pub og overfalt en fremmed kvinne. Selv hevdet han at hadde drukket en del og at han gikk inn i dametoalettet fordi det var kø på mennenes toalett. Han hevdet at det ikke var skjedd noe, men ble dømt på grunnlag av kvinnens forklaring og DNA-analyser. 23-åringen fra Bergen ble dømt til to års fengsel for voldtekt og måtte betale kvinnen 50.000 kroner i oppreisning. Retten mente at voldtekten hadde et åpenbart element av overfall.

Nekter skyld

I dag tok riksadvokaten ut tiltale mot mannen. Der legges det ned påstand om forvaring.

– Dette er en forholdsvis grov voldtekt og overgrepet pågikk over tid. Det har hatt betydning i forhold til forvaringsspørsmålet. At det skjedde i prøvetiden for en tidligere dom og at han er domfelt for det samme i løpet av de siste seks årene, gir en strafferamme på inntil 21 års fengsel, sier statsadvokat Jarle Golten Smørdal.

23-åringen nekter for at han har voldtatt den 26 år gamle kvinnen.

– Han erkjenner å ha vært med jenten hjem, men at de har hatt frivillig samkvem og det ikke har skjedd noe straffbart, sier 23-åringens forsvarer Einar Råen.

Det er ventet at saken kommer opp i Bergen tingrett i mars.