Kapellan Lars Petter Eide ble selv vekket av klokkeklang i natt.

— Det var løpske kirkeklokker, rett og slett. Jeg lå og sov da det begynte å ringe. Nokså nøyaktig klokken 24. Klokkene er vanligvis stilt til å ringe i fem minutter. Der jeg lå i min seng tenkte jeg at de kom til å slutte før jeg rakk å kle på meg og løpe ned til kirken, sier Eide.

Slik gikk det ikke. Eide sovnet igjen, men 20 minutter senere fikk han en telefon om at spetakkelet fremdeles var i full gang.

RIngte en halv time

Kapellanen spurtet bort til kirken, som ligger like ved presteboligen. På veien møtte han sokneprest Jorunn Johnsen. Hun hadde nettopp hatt politiet på tråden.

Etter en drøy halvtime med heftig kiming, klarte Eide til slutt å stagge klokkene. Ifølge politiet var det hele over klokken 00.36.

- Ingen peiling

— Hva har skjedd?

— Har ingen peiling. Det eneste jeg vet, er at klokkene ble reparert for en ukes tid siden. Da ringte de ikke når de skulle. De var innstilt på sommertid, sier Eide.

— Vi beklager veldig overfor naboene.

Nå skal klokkene sjekkes av byggavdelingen i Bergen Kirkelige Fellesråd.

For ordens skyld: Det er meningen at klokkene skal ringe i fem minutter hver kveld klokken 19, og klokken 1000, 1030 og 1055 søndag formiddag.

Inntil videre gjøres klokkeringingen manuelt.

Bergens tidende