Det var klokken 07.36 i dag at politiet fikk melding om at en mann var funnet i en bil i Fyllingsdalen. På stedet var det gjort innbrudd i andre biler. Det var også stjålet en øks fra en bod.

Den uheldige bileieren ringte politiet da han så den uønskede gjesten i baksetet. Det var litt av et syn som møtte ham. Mannen i baksetet hadde seks jakker på seg der han lå.

Spurte hvor han var — Jeg kikket på ham og spurte hva han gjorde her. Han rullet med øynene og sa at det visste han ikke. Han spurte hvor han var. Da jeg svarte at han lå i min bil, satte han seg opp. Jeg prøvde å oppholde ham inntil politiet kom, men han sparket opp bildøren min og sparket meg deretter i leggen, forteller bileieren.

Historien fikk en spesiell fortsettelse, for da innbruddstyven skulle stikke av, la han på sprang og løp rett i en murvegg.

— Han gikk i bakken og var svært fortumlet. Deretter løp han nedover noen trapper, men også her gikk han overende. Han må ha slått seg kraftig, mener bileieren.

Kom mot bileieren Bileieren fulgte etter mannen, som da stanset og snudde seg.

. Han så litt morskt på meg og spurte hva jeg ville. Jeg svarte at jeg ville vite hvor han fortsatte, fordi jeg ville holde politiet orientert. Da kom han mot meg, og jeg trakk meg tilbake, forteller bileieren.

Han ønsket ikke å gå inn i noe basketak med innbrudsstyven. Det ble da heller ikke nødvendig, ettersom politiet kom til stedet.

— Det var åpenbart at han var en kjenning, for politimannen som kom, sukket litt oppgitt og hilste på mannen med hans rette navn, sier bileieren.

— Da politiet begynte å kle av ham, sto de igjen med seks jakker. Dessuten ble det funnet en øks, som var stjålet fra en nabo i strøket, pluss en fiskeveske og en annen veske.

— Han har vel knust ruter for noen tusen kroner, i tillegg til andre skader, sier bileieren.

Operasjonsleder Ragnar Lyssand bekrefter at mannen, som er 34 år, er satt i politiets arrest.