Da hun kom til Bergen skal hun ha fått klar beskjed at det ikke var snakk om noe ekteskap. Beskjeden hun skal ha fått, var at hun skulle tjene penger som gateprostituert og sex-salg direkte fra leiligheten.

Den rumenske kvinnen kommer fra svært fattigslige kår i Romania, med en søskenflokk på ti personer. Hun ble oppfordret av sin egen onkel til å reise til Norge for å treffe 48-åringen fra Åsane. 48-åringen har flere kontakter i Romania og kjente den 22 år gamle kvinnens onkel godt.

Fikk panikk

Onkelen beroliget også foreldrene med at hun ville få det mye bedre ved å reise til Norge.

Den dypt religiøse kvinnen fikk panikk da hun fikk beskjed om å begynne å jobbe som prostituert.

— Hun ville bare bort så snart som mulig. Hun ville ikke ha noe mer med disse mennene å gjøre. Hun kommer fra en svært religiøs familie i Romania og er selv religiøs. Hun har aldri noen gang vært borti noe som har med prostitusjon å gjøre, sier Kari Hjortås, kvinnens bistandsadvokat.

Politiet har fått bekreftet at grekeren betalte for kvinnens flybillett, og den 22 år gamle kvinnen dro til Norge sammen med en rumener som også er siktet i saken.

Kontaktet slektning Før hun rømte fra leiligheten, kontaktet hun en slektning og fortalte at hun fryktet at hun ville bli tvunget til prostitusjon. Det var denne slektningen som ga henne klar beskjed om å bare flykte så fort hun kunne. Mirakuløst nok for kvinnen, så var noe av det første hun traff på sin flukt, en patruljebil fra Åsane som fikk kjørt henne til Bergen.

Kvinnens engstelse for at noe var galt skal ha oppstått allerede på vei fra Flesland. De gikk innom Gullgruven i Åsane, og den siktede 48-åringen skal ha forklart at han fant ut at hun hadde stjålet sjokolade og sjampo fra en butikk. Han blir skikkelig sint, og episoden endte med en voldsom krangel

Ifølge 48-åringens forsvarer, Bjørn Cato Rosenberg, bedyrer 48-åringen sin uskyld.

— Han sier at planen var at de to skulle bli bedre kjent for et eventuelt ekteskap.

Fant nakenbilder Politiets ransakelse av leiligheten på Breistein bekrefter funn av nakenbilder og et fremmed rumensk pass.

Ifølge Rosenberg viser bildene grekerens tidligere rumenske kjæreste, som han var sammen med i fire år.

Den rumenske kvinnen satt i avhør i hele går og store deler av dagen. I starten hadde hun problemer med å forklare seg og ville bare hjem til familien sin. Nå er hun innstilt på bidra videre i politiets etterforskning.

Både grekeren og rumeneren er siktet for menneskehandel. Siktelsen baserer seg foreløpig på uttalelser hun kom med den dagen hun ble plukket opp av en forbipasserende politibil, samt det som kom frem i telefonsamtalene med hennes slektning.

Ifølge politiadvokat ved Hordaland Politidistrikt, Ole Bjørn Mevatne, står man her overfor mistanke om menneskehandel, men foreløpig er det ingenting som tilsier at den er organisert.

— Vi snakker kun om forberedelse til prostitusjon. Etter det vi kjenner til, kom de aldri så langt før hun rømte, sier Mevatne.

KNUT EGIL WANG