– Det er veldig bratt og farlig å være oppe i fjellsiden. Det er proffe klatrere som har boltet fast bokstavene. Hvis noen har gjort dette som et stunt i fylla, så er det livsfarlig, sier PR-sjef for Uken, Helle Alvheim Andersen.

I nattens mulm har noen hektet en ekstra «k» på Uken-bokstavene som er festet i fjellsiden over Sandviksbatteriet. Det gikk ikke upåaktet hen. Bokstav-stuntet førte til opphisselse hos minst én oppskjørtet bergensdame.

– En skam

– Det er helt forferdelig, og utrolig at noen vil risikere livet for sånt tull. Og det er en skam for Uken, mente damen som i sin forargelse ringte bt.no.

Tøyduken må ha blitt hengt opp natt til søndag eller tidlig om morgenen. Hvis det har skjedd i mørket gjør det stuntet enda farligere, mener Andersen. Men Uken-ledelsen vil ikke gjøre noe for å spore opp hvem som står bak.

– Vi tar det med et smil. De risikerer ingenting, bortsett fra sin egen helse, sier PR-sjefen, som sier hun ikke aner hvem som står bak.

Hun ble varslet i 9-tiden søndag morgen. Til tross for hard festing kvelden før lyktes det prosjektlederen å komme seg opp i fjellsiden og fjerne den ekstra k-en i løpet av to timer.

– Etter det jeg har hørt ble det gjort noe liknende både i 1996 og 2000, så det ser ut til at det har blitt en tradisjon å tulle med logoen, mener Andersen.

Kjent logo

Uken-logoen i fjellsiden er blitt et varemerke for Handelshøyskolens populære festival, og er synlig fra store deler av byen. Video av fjellklatrerne som monterte bokstavene finner du i denne saken.

Søndag kveld og neste helg kan Uken-logoen også skimtes i NHH-høyblokken på Eidsvåg. Bokstavene er dannet av opplyste kontorer i bygningen.

– Det har vært litt av en jobb. Vi har tettet vinduene med plastposer og persienner, og løpt fra kontor til kontor for å finne ut hvilke lys som må tennes for å danne bokstavene. Det tar noen timer å få det til, sier mediekontakt Jan Fredrik Mohn i Uken.

Er du interessert i hvilke konserter festivalen har å by på, finner du programmet her.

UKEKUK: Slik så Uken-bokstavene på Sandviksfjellet ut da bergenserne våknet opp søndag morgen.
VEGAR VALDE
LYS IDE: Opplyste kontorer i NHH-høyblokken danner Uken-logoen.
Uken