Om kvelden 15. september ble Fløyfjellstunnelens nordgående løp stengt.

Om lag en halv time etter at tunnelen er blitt stengt, klokken 22.30, oppdager en politimann på motorsykkel at to biler likevel kjører inn i tunnelen.

— Seks biler til kommer susende

— Han kjører etter dem. Mens han holder på å stoppe de to bilene inne i tunnelen, kommer hele seks biler til susende mot de røde lysene. Det var også en bom nede, men det er mulig å komme fordi den. Det var veiarbeid inne i tunnelen. Kjøringen til disse bilistene er livsfarlig, sier leder for trafikkseksjonen ved Bergen sentrum politistasjon, Jens Kleppe, til bt.no.

— Politimannen fikk snudd de åtte bilene inne i tunnelen, geleidet dem ut igjen av tunnelen i kortesje tilbake der de kom fra. Trafikken måtte stoppes Nygårdstangen for å få dem forsvarlig inn på rett vei igjen, sier Kleppe.

— Rett og slett livsfarlig

— Denne gangen var det veiarbeid, men det kunne også ha vært brann eller en ulykke i tunnelen. Veiarbeidere og elektrikere som arbeider inne i tunnelene når de stengt, forteller at det kjøres der. Kjøringen til disse bilistene er rett og slett livsfarlig. Det er skremmende at en ikke får med seg en slik regulering, med blinkende røde lys og skilt med stengt under, understreker Kleppe.

Kan miste førerkortet

Hva slags reaksjon kan en vente seg om en trosser de røde lysene?

— Minimum 5200 kroner i bot, men de kan også bli fratatt førerkortet for f arlig kjøring.

- Har noen sagt hvorfor de valgt å trosse de blinkende røde lysene?

— En sa han trodde de blinket rødt fordi fartsgrensen var nedsatt. Selvsagt kan det være at dersom noen kjører, så følger andre uoppmerksomt på. Kjører en bevisst gjennom en tunnel som er stengt, er en ganske frekk, sier seksjonssjef Kleppe.

SKREMMENDE: Det er skremmende at en ikke får med seg en slik regulering, med blinkende røde lys og bom, sier seksjonssjef Jens Kleppe.
Arkivfoto