En vinterdag i 2003 fikk familien vite at Hazel Mary Loxley Helleland hadde uhelbredelig kreft.

— Jeg sto i en situasjon der jeg visste at mamma ikke kom til å leve så veldig mye lenger, og selv skulle jeg til å få barn. Det var sterkt å stå mellom de to tingene. Livets kretsløp blir så utrolig tydelig, forteller Charlotte Helleland.

Filmet morens kamp

I dokumentaren «Mamma», som

bt.no presenterte for to dager siden , har BTs videojournalist Charlotte Helleland filmet sin mors kamp mot kreften gjennom flere år. Mens hun filmet sin dødssyke mor, ble hun selv mamma til lille Alma (2).

Her kan du se filmen.

— Båndene mellom mor og barn er også en del av denne historien. Jeg savnet mamma veldig da jeg selv opplevde den store gleden og det ansvaret man får når man blir mor. Hun var så syk at hun ikke kunne være så mye til stede. Men vi hadde mange gode samtaler når vi var på besøk og på telefon. For meg, som nybakt mamma, var det veldig fint, sier hun.

Fant medisin på nett

Tre år etter at moren fortalte om kreften, mente legene at de ikke kunne gjøre mer for henne. Men familien

ga ikke opp , og fant frem til en ny behandling i USA. Og den fungerte. Kreftcellene gikk tilbake.

— Vi tror at hun fikk halvannet år på grunn av den nye behandlingen. Og i den tiden fikk mamma oppleve å bli bestemor to ganger, og at to av døtrene hennes giftet seg. Det ga henne stor glede, sier Helleland.