• Det var kjempegøy å jobbe, selv om det var litt stress av og til, sier 15 år gamle Robin André Hansen fra Sandviken. Han var nummer to i rekken av Rothaugen-elever som har gått en arbeidsuke på McDonald's i Bryggesporen, som belønning for skoleinnsatsen.

— Vi var fire i klassen som ble kalt inn til kontoret til rådgiveren. De hadde trukket lodd blant elever som har gjort faglige fremskritt eller jobbet bra, forteller 15-åringen.

Han slo straks til på tilbudet som var frivillig.

— Klart det. Jeg ble kjempeglad.

— For jobben eller for å slippe skolen en uke?

— Nei, jeg trives ganske bra på skolen, Men alle trenger litt avveksling. Uken ga bra jobberfaring, og dette var mye gøyere enn å jobbe arbeidsuken i 9. klasse på butikk.

— Hvorfor det?

— Man slipper å drive langs butikkhyllene når det er lite å gjøre.

Robin André jobbet fra klokken 10 til 16 fra mandag til fredag. Han ryddet i restauranten og fikk prøve seg på kjøkkenet. Som kompensasjon fikk han gratis måltid til lunsj hver dag og gavekort på to menymåltider.

— Det var ok betaling. Jeg hadde ikke forventet noe i det hele tatt.

Robin André synes det er bra at iherdige elever får en form for belønning.

— Kanskje ikke direkte av skolen, for der skal vi først og fremst lære. Men det er ok at andre gir en belønning, sier han.

Men en arbeidsuke i serveringsbransjen har ikke lokket ham til å bytte fremtidsplaner. Til høsten søker han seg inn på Os videregående, og brannmann-utdannelse på sykebil-linjen.

— Jeg trenger litt action. Kontorjobb er for kjedelig. Og i restauranter er betalingen for dårlig.