— Friele er god. Velger du et annet merke, så skjer det noe. Men ikke før den tredje posen, sier Gunnar M. Tvedt.

— Da blir den nye kaffen like god, sier Gunnar.

Han er vaktmester, og drikker mye kaffe, fem-seks kanner hver dag.

— Kaffesmak er nemlig psykologi, sier Gunnar.

Vaktmesteren sitter sammen med vennene Liv Tvedt og Lisbeth von der Fehr rundt et kafébord i fjerde etasje på Galleriet.

To kvartaler unna, i omtrent samme høyde, løper Bergens toppolitikere fra kontor til kontor. I Rådhuset er det nye trekløver - eller firkløver - av byrådspartier ikke avklart.

Støyen har ikke nådd kafeen på Galleriet. Her lyder taffelmusikk fra et piano.

— Jeg har ikke tillit til Ap lengre. Jeg vil ha Frp og Høyre. Ta med KrF - og til slutt Senterpartiet, mener Gunnar, innflyttet bergenser fra Masfjorden.

— Nei, jeg er ikke så sikker på Frp, sier Liv Tvedt.

Hun stemmer KrF. Skepsis til Frp handler om magefølelsen.

En bekjent av kafégjestene, Audun Meyer, slår seg ned. Han vil ha bybane, og gjerne et nytt byråd - bare det ikke blir mørkeblått.

— Det er ikke så store forskjellene mellom dem. Men jeg kunne tenke meg en samling av Høyre, Ap og KrF. Men det må ikke bli for blått, vi kan ikke ha alle ting på anbud, mener han.

Tilliten til politikerne er tynnslitt. Det er mange løfter. Resultatene er vanskelige å se. Da er det én røst som i alle fall har snakket seg inn i enkelte hjerter.

— Jeg synes Herman Friele virker uredd, og flink til å si hva han mener. Han har det i kjeften. Og han har jo bygget opp en bedrift, sier Lisbeth von der Fehr.

— Dessuten liker jeg jo kaffen hans.