• Stein Husebø burde oppført seg som en voksen mann og ikke vært feig. Han kunne sagt det direkte til meg hvorfor han meldte seg ut av partiet!

OLAV GARVIK

Frank W. Hansen (65) er forarget over den versjonen Husebø har gitt offentlig om hvorfor han nå har valgt å kutte båndene til Pensjonistpartiet. Han mener at den kjente overlegen har talt med to tunger.

— Til BT fortalte han i går at det var min lederstil som var problemet, at han opplevde partiet som et enevelde styrt av meg. Men han sa ingenting om det da han ringte meg og fortalte at han ville melde seg ut. Det var lite voksent gjort av ham. Han sa bare at det var politisk uenighet som lå bak, fortsetter Hansen, som er gruppeleder i bystyret og leder av Pensjonistpartiet i Hordaland.

— Det må da være et tap for partiet å miste Husebø?

— Nei, slett ikke. Vi har ikke hatt noe nytte av ham, for han har knapt vist seg i partiet.

Partileder i unåde

I dag flyr Hansen til Oslo for å være med på ekstraordinært landsmøte i Pensjonistpartiet. Der skal han delta i en annen «krig». Da er det skjebnen til den suspenderte partilederen fra Bergen, Turid Sveen Aase, som står på dagsordenen.

— Det blir mer bråk, bare vent, sier han.

— Men suspendert? Hun har jo selv trukket seg som leder, etter det hun opplyste til BT for et par uker siden. Grunnen hun oppga var først og fremst «krangel» med deg?

— Sannheten er en annen, for to dager før hun ga sin versjon til BT ble hun suspendert av et enstemmig landsstyre, og det skyldes store personmotsetninger i hovedstyret og at hun har misbrukt partiet. Hun har bl.a. levert tre varianter av regnskapet. Dette må vi trenge til bunns i, sier han.

- Hataksjon mot meg

Turid Sveen Aase gir en ganske annen versjon til BT:

— Frank W. Hansen har skapt en ren hataksjon mot meg, både her i Bergen og i partiets hovedstyre. Da jeg ble valgt til partileder i 2003, skjønte jeg straks at det måtte ryddes opp i den ukulturen han har vært med på å utvikle. Derfor kan jeg underskrive hvert ord av det Stein Husebø har klaget over.

— Når det gjelder regnskapene, kan jeg bare svare at jeg tar anklagene med stor ro.