Hunden er trent opp til å markere utelukkende på steder der døde personer har befunnet seg, og markeringen styrker politiets teori om at de står overfor et drap, skriver avisen.

Politiet vil ikke kommentere resultatet av søket med likhundene.

Søndag ettermiddag kom kjennelsen fra Bergen tingrett i Dung-saken. Retten vil løslate Dung Tran Larsens svigerfar og svoger. Ektemannen og svigermoren hennes settes i varetekt.

Ektemannen (32) er varetektsfengslet i fire uker, mens hans mor (59) er fengslet i to uker. Begge har fått brev— og besøksforbud.

Tungt for ektemannen

Selv om Dungs svigerfar er besluttet løslatt, må han sitte i varetekt inntil lagmannsretten har avgjort saken. Politiet har påkjært løslatelsen, og bedt om såkalt oppsettende virkning.

Da han ble ført ut i fengslingsbilen, spurte bt.no svigerfaren hva han syntes om løslatelsen.

— Dette er ingen gledens dag, svarte han med høy og klar stemme.

Dungs svoger blir løslatt med øyeblikkelig virkning, ettersom retten ikke har funnet grunnlag for å holde ham i varetekt.

De fire familiemedlemmene er siktet for å ha drept den savnede vietnamesiske kvinnen.

— Ektemannen tar det veldig tungt og forstår ikke hvordan han er kommet opp i dette, sa advokat Mikkel Mundal da han ble spurt om hvordan den 32 år gamle mannen reagerer på fire ukers fengsel. Mundal og de øvrige forsvarerne er pålagt munnkurv, og ingen av dem kunne gi kommentarer til grunnlaget for rettens avgjørelse søndag.

Se videointervju med forsvarerneOgså den 59 år gamle svigermoren som ble fengslet for to uker tok kjennelsen tungt, ifølge hennes advokat, Stein Erik Ottesen. Samtidig var hun glad for at retten ville løslate hennes mann og den andre sønnen.

— Når retten valgte å fengsle moren for to uker i stedet for fire som politiet ba om er det et signal om at dette ikke er noen enkel sak, sa advokat Ottesen.

Forsvarerne påkjærer fengslingene av ektemann og svigermor.

Glad for løslatelse

Advokat Bjarte Madsen var fornøyd med at hans klient, den 34 år gamle svogeren til Dung Tran Larsen, ikke ble fengslet. Da rettsmøtet var over og mannen skulle løslates, ba han om at pressen lot ham være i fred den nærmeste tiden.

— Han er selvsagt glad for løslatelsen, men han er lei for at de andre blir sittende. Han vil ikke gi noen kommentar nå, sa Madsen. Han sa at løslatelsen ikke var overraskende på bakgrunn av det materialet politiet hadde lagt fram.

Fengslingssaken mot de fire startet lørdag morgen og varte i elleve timer. Den ble ført for lukkede dører og politiet forsøke å legge lokk på all informasjon om hva som kom fram under forklaringene.

Da ektemannens forsvarer, Mikkel Mundal, begynte å referere noe av det hans klient hadde forklart, ble dette raskt stoppet av politiadvokat Isachsen og Mundal fikk refs av dommeren.

Kjennelsen var klar ved 13-tiden søndag. Den ble lest opp for lukkede dører og er ikke offentlig.

NÅ FENGSLES HAN: Her er brudebilde av Dung Tran Larsen og hennes ektemann. Nå er den vietnamesiske kvinnen sporløst borte - mens ektemannen settes i varetekt.
PRIVAT
SIKTET FOR DRAP: Retten mener bevisene mot Dung Tran Larsens svigermor er sterke nok til at hun kan settes i varetekt. Kvinnen dekket seg til da hun ble pågrepet torsdag.
Silje Katrine Robinson
Politiet har brukt likhund i letingen etter savnede Dung Tran Larsen.
RUNE BERENTSEN