— Jeg ble så forbannet at jeg tok frem telefonen og filmet ut vinduet, sier Iselin Lindmark Dubland.

Hun bor i Lyder Sagens gate i Bergen sentrum og plages av nattestøy. Ifølge Dubland har bråket pågått i mange år.

— Det har faktisk vært byggestøy dag og natt siden vi flyttet inn her i 2009. Først rev de det gamle bygget på tomten, og siden har de styrt på med maskiner til klokken fire på natten, sier hun, og legger til:

— I natt var det en fortvilet nabo som brølte ut av soveromsvinduet. Det var banning og skriking. Det ble en ganske heftig diskusjon med byggearbeiderne.

Legger seg flat

Entreprenør Veidekke, som bygger Ørnen hotell, legger seg helt flat.

— Vi er de skyldige. Dette skal ikke gjenta seg. Vi holder på å oppgradere fortauet utenfor hotellet. Dette arbeidet skulle selvfølgelig ikke pågått utover natten, sier prosjektleder Knut Olav Haakonsen i Veidekke.

Støyende arbeid skal etter regelboken være avsluttet innen klokken 22 på kvelden.

PLAGET AV STØY:  - Det har faktisk vært byggestøy dag og natt siden vi flyttet inn her i 2009, sier beboer Iselin Lindmark Dubland. Ørnen hotell får skylden.
Vegar Valde

— Naboene sier de har vært utsatt for støy siden 2009?

— Det er dessverre slik med større byggeprosjekter at det blir støy. Ved byggestart monterte vi kraner og annet utstyr. Dette var godkjent av de rette instanser.

- Når er prosjektet ferdig?

— 22. april. Jeg må legge til at området blir veldig fint, og sikkert til stor glede for naboene, sier Haakonsen.

Etterlyser nabovarsel

Dubland hevder også kommunen driver og bråker midt på natten.

— Kommunen har også holdt på til langt på natt med bygging av det nye sykkelfeltet i Lars Hilles gate. Vi burde i det minste fått nabovarsel om byggeprosjektene som holder oss våkne, sier hun.

Statens vegvesen beklager støyen, men sier det er sendt ut nabovarsel.

— Det ble sendt ut varsel i begynnelsen av prosjektet. Også 2000 brosjyrer om trafikkavviklingen i byggeperioden er lagt i postkassen til beboerne, sier Arne Nilssen, prosjektleder i Statens vegvesen.

— Vi må nok dessverre drive på med veiarbeid de neste 14 dagene. Noe av arbeidet må utføres nattestid. Dette går på sikkerheten til våre folk, sier han.