I november dro 36-åringen fra Oslo til Bergen for å møte en 13 år gammel gutt. Han hadde avtalt å møte gutten for å ha sex, men profilen på nettstedet Gaysir tilhøre politiets etterforskere, ikke en ung gutt.

Mannen ble pågrepet og varetektsfengslet siktet for å ha lokket barn til seksuell omgang, såkalt grooming. Politiet er redd mannen skal påvirke vitner og ødelegge beviser, og ønsker derfor å forlenge fengslingen. 36-åringen har anket tingrettens beslutning om forlengelse, og forsvareren har i et støtteskriv beskrevet hvordan han har det i fengselet.

Belastning for foreldrene

«Han er tynget av den belastning saken har brakt hans foreldre. Det er utilstrekkelig ikke å kunne snakke med dem annet enn på telefon 20 minutter pr. uke.», heter det i skrivet som er gjengitt i en kjennelse fra Gulating lagmannsrett.

Ifølge forsvareren har mannen ikke diskutert sin seksualitet med noen. Nå er han avslørt og dette skal ha vært en lettelse, selv om han har sagt opp en betrodd stilling i en offentlig etat.

36-åringen har hatt en vaskejobb i fengselet, men sluttet med dette da de innsatte ble klar over siktelsen hans. Nå er han alene det meste av døgnet, og skal være meget psykisk nedbrutt.

Innrømmer sex med mindreårig

Lagmannsretten har avvist anken, og dermed fortsetter fengslingsperioden med brev— og besøkskontroll til 1. februar.

Da politiet undersøkte 36-åringens bærbare datamaskin etter pågripelsen, fant de barnepornografiske bilder. Disse har han erkjent straffskyld for å ha oppbevart, men har nektet straffskyld for grooming.

Mannen har innrømmet at han i fjor møtte en mindreårig gutt, og hadde sex med ham. Politiet undersøker om 36-åringen har vært i kontakt med flere mindreårige.