— Det er tungt for oss at vi ikke vet hva som har skjedd med Dung, men jeg ble veldig glad da jeg hørte at Kripos skulle komme til Bergen, sier Dinh Chi Tran, onkelen til den savnede vietnamesiske kvinnen.

— Jeg føler meg lettet, og håper Kripos kan finne svar på hva som har skjedd så raskt som mulig, sier Thanh Thuy Thi Do, tanten til Dung.

Helt siden de fikk melding om at Dung var forsvunnet, har familien fryktet at 22-åringen er blitt utsatt for noe kriminelt.

— Det er veldig mange ting vi synes er merkelige i denne saken. Nå virker det som om også politiet tar dette alvorlig, sier Thanh Thuy Thi Do.

Selv om familien er glade for at Kripos er koblet inn i etterforskningen, ønsker de bistand fra en privatetterforsker.

— Vi skal ta kontakt med Ola Thune og spørre om han kan hjelpe oss. Han har mye erfaring med denne type saker, sier tanten til Dung.

Familien har hele tiden avvist at niesen frivillig ville forlate et nyfødt barn, og synes det er merkelig at Dung ikke kom til dem hvis hun hadde problemer.

— Vi bor rett i nabolaget, og hun har tidligere kommet til oss hvis det har vært noe. Hele saken er en forferdelig psykisk belastning, sier Thanh Thuy Thi Do.

Neste onsdag vil store deler av det vietnamesiske miljøet i Bergen og omegn samles i St. Paul kirke.

— Vi skal samles og be for Dung. Alle er velkomne, sier Thanh Thuy Thi Do.

KONTAKTER THUNE: Onkelen og tanten til den savnede Dung Tran Larsen er glade for at politiet nå skal få hjelp av Kripos, men vil fortsatt engasjere privatetterforsker. - Vi skal ta kontakt med Ola Thune og spørre om han kan hjelpe oss, sier Thanh Thuy Thi Do, tanten til Dung.
Silje Katrine Robinson