Det var like før midnatt mandag 30. april at den 24 år gamle bergensmusikeren forsvant i Sandviken. Klær av ham ble funnet i nærheten av Gamle Bergen.

— Uforståelig

Fredag søkte dykkere etter ham i sjøen ved båthavnen like ved. I helgen har politiet avsluttet sine søk, mens vennene fortsetter leteaksjonen.

— Familie og noen andre var ute og så etter ham natt til 1. mai. Siden har vi prioritert leteaksjonen dag og natt, forteller Rudi Bakken.

40-åringen spilte sammen med Slåttli i bergensbandet Forza og er en nær venn av ham.

— For oss er dette uforståelig. Vi arbeider for å finne ham i live, sier Bakken.

Facebook på sitt beste

Han forteller at rundt 150 mennesker har vært ute og sett etter Slåttli.

Kanskje han har reist bort, kanskje han holder seg skjult, men vi må finne ham

Vennen Rudi Bakken

— Vi startet en Facebook-side da han forsvant. Gjennom den har mange kontaktet oss for å delta, flere av dem kjenner ikke en gang Per Kristian, forteller Bakken.

Han er imponert over engasjementet, ikke minst at folk som ikke kjenner den savnede også deltar.

— Dette viser Facebook på sitt beste, mener Bakken.

Tar på

Ifølge Bakken deltar også bekjente av Slåttli i Oslo for å se om han kan være der.

— Kanskje han har reist bort, kanskje han holder seg skjult, men vi må finne ham, sier Bakken.

Han forteller at letingen tar på.

— Det er flott å se at folk kommer med mat til oss her på Capello. Det er godt å komme tilbake til boller og pizza, for det er krevende å være ute i flere timer. Det tar på både fysisk og psykisk. Vi starter ved tolv-tiden på formiddagen og holder på til fire om natten. Så går vi hjem og sover, før vi starter opp igjen neste dag.

LETEGJENG: Øystein Eriksen (helt til v.) er en av Per Kristians nærmeste venner og spiller med ham i jazzbandet Asfalt Strings. Et titall venner og bekjente gjorde seg klare til leting i 13-tiden søndag. Videre på bildet er Christian Lundberg, Aida Constance Escobar Kvitting, Ariel Hellesøy (bak disken), Rudi Bakken, Anja Bakken Hellesøy, musikervenn Sebastian Uthaug og Eva Handeland.
ØRJAN TORHEIM