— Jeg håper vi finner noen som har personlighet. Vi velger ikke nødvendigvis den som har den reneste og mest perfekte vokalen. Vi vil ha karakter, sier Dybdahl.

Dette er første – og trolig eneste – gang hvem som helst kan få synge duett med Thomas Dybdahl. Alt vi trenger fra deg er en kort videosnutt på Facebook.

Dybdahl, som turnerer sammen med Trondheimsolistene og Lars Horntvedt, gir bare konserter i fem norske byer, og nå leter han etter sangpartnere til konsertene i de fem byene.

Inn for Silje

Sangen han trenger duettpartner til, er «Adelaide». Silje Salomonsen, som vanligvis synger på duetten, er hjemme med Vega (2 mnd). Men det var aldri et alternativ å droppe sangen.

— Denne konsertrunden har et «best of»-preg, og da vil jeg ha med «Adelaide». Det blir selvsagt et spenningsmoment med en helt ny sanger på scenen, men det har vi ikke vondt av, sier Dybdahl.

– Spennende

— Er ikke det en sjanse å ta?

— Nja, vi kan kanskje få tilsendt litt hummer og kanari, men jeg er ikke nervøs for at vi ikke skal finne noen gode folk. Jeg liker som sagt at det er et punkt som er spennende.

Prøv deg

Dersom du har lyst å prøve deg, har du fortsatt bittelitt tid på deg. Men bor du i Trondheim må du skynde deg. Da har du bare resten av helgen på deg. Der er konserten allerede onsdag 2. september, og utvelgelsen av duettpartnere starter mandag.

Adelaide

Vanligvis er det Silje Salomonsen som synger på «Adelaide». Men Salomonsen har nettopp fått barn, og skal ikke være med på denne konsertrunden. «Adelaide» derimot, skal være med. Og det skal være en kvinne som synger duett med Dybdahl.

Slik gjør du:

Alt du trenger å gjøre er å laste opp en video på denne Facebook-linken.

http://www.facebook.com/home.php?#/group.php?gid=124213276980&ref=nf

Syng refrenget på «Adelaide», og duettjobben kan bli din. Alene, med gitar, med pianokomp eller hva som helst.

Hvis du ikke får lastet opp lyd eller bilde, så ta kontakt med oss på denne adressen:

leif.tore.lindo@aftenbladet.no

Blant de innsendte bidragene vil det bli plukket ut én duettpartner til hver konsert.

Konkurransen er et samarbeid mellom Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende, Aftenposten, Adresseavisen og Fædrelandsvennen.

Husk å merke bidraget ditt med navn og by, for eksempel «Kari Nordmann, Stavanger». Video/lyd på være på nettet senest dagen før den aktuelle konserten.

Her er konsertdatoene:

02.09 – Trondheim:

03.09 – Oslo

04.09 – Grimstad

05.09 – Stavanger

06.09 – Bergen

Duettpartner på 1-2-3:

1. Lag en kort video der du synger refrenget på «Adelaide». Sangen kan være a cappella eller med gitarkomp, pianokomp osv.

2. Last opp videoen på Facebook-gruppen «Dybdahl søker duettpartner».

3. Får du problemer med å laste opp videoen kan du sende den til oss på denne adressen – leif.tore.lindo@aftenbladet.no – så hjelper vi deg.

Her ser du videoen til «Adelaide»: