Kari Troland eier leiligheten hvor brannen startet. Hun kom til brannstedet først da brannvesenet drev med etterslukking.

— Etter hva jeg hører tok det fyr i en bod i kjelleren, men jeg har foreløpig ikke vært inne i huset, forteller Troland.

Etter at hun kjøpte leiligheten, har hun investert mye i å gjøre leiligheten trygg.

— Forsikringsselskapet mitt fortalte meg at leiligheten var en brannbombe. Nå er jeg veldig glad for at jeg brukte så mye penger på brannsikkerhet, og at alle kom seg tilsynelatende uskadet ut, sier hun.

Da Troland kjøpte huset i 2000, var det etasjeskillere av tre. Etter kjøpet fikk hun lagt inn etasjeskillere i gips og brannhimlinger. Siden solgte hun en av de tre leilighetene i huset.

Evakuert

  • Flammene står ut av kjellervinduene, sa Torstein Nerås i Bergen brannvesen til bt.no like etter at brannmeldingen kom inn klokken 12.23. Brannvesen, ambulansetjeneste og politi var raskt på stedet.

Røykdykkere ble sendt inn i huset. Etter kort tid ble en person evakuert fra huset. Vedkommende skal ha inhalert mye røyk.

— En mann som bor i leiligheten ble geleidet ut av brannfolk. Han var svart over hele kroppen og hostet veldig mye, forteller øyenvitne Lone Kleveland (20) til bt.no sin reporter på stedet.

Mannen er 38 år gammel.

Også en 27 år gammel kvinne i leiligheten over ble evakuert.

Gravid kvinne til KK

  • En gravid kvinne, som bor i annen etasje, ble sendt til Kvinneklinikken for sjekk, opplyser operasjonsleder Frode Kolltveit ved Hordaland politidistrikt til bt.no.

Ifølge Kolltveit hadde hun bare tre uker igjen til hun skulle føde.

— Så lenge hun hadde så liten tid igjen, ville de sjekke at alt så greit i forhold til røyken, sier han.

Sendt til sykehus

  • Det er ifølge Folkeregisteret fire personer på adressen.

— Vi har fått kontakt med to av dem. Den ene er mannen som var i leiligheten der det begynte å brenne, sier operasjonsleder Frode Kolltveit i Hordaland politidistrikt.

Mannen er sendt til Haraldsplass for undersøkelser i forbindelse med røykinntaket.

— Han som er tatt ut av leiligheten der det var røyk, sa han var alene der, sier Kolltveit.

Området er sperret av, og brannen er under kontroll. Det skal ikke være fare for spredning.

Brannen er slukket og brannvesenet holder på med etterslukking. Beboerne som er til stede, har nå fått lov til å gå inn i huset igjen.

FOTO: Tor Høvik
HUSEIER: Kari Troland er sjeleglad for at alle beborne kom seg ut i tide. FOTO: Ronald Hole