— Vi får bare håpe at retten går videre inn på å få klarhet i identiteten hans. Vi vet jo fortsatt ikke om han er den han gir seg ut for å være, sier Olsen.

Selv skal han ikke forklare seg før onsdag i rettssakens andre uke. Han har ennå ikke bestemt seg for om han nok en gang vil henvende seg direkte til mannen som drepte hans eneste datter.

— Så langt har jeg ikke tenkt ennå. Men jeg vil prøve å få mer fokus på hvor feig og falsk han er. Han mener jo fortsatt at det ikke var hans skyld at Hanne Kristine ble drept, sier Olsen.

Forrige gang fulgte Reidar Olsen og konen Berit hele rettssaken. Det gjør at han føler seg bedre rustet til å takle påkjenningen denne gangen.

— Jeg tror jeg er styrket i forhold til sist gang saken var i retten. Denne gangen er vi alle litt mer forberedt på hva som kommer ut av munnen hans, sier Olsen

— Hvordan blir det å få hele saken rullet opp igjen enda en gang over så mange uker?

— For å være ærlig, så er jeg luta lei alt sammen. En så opplagt sak burde vært ferdig og avgjort for lenge siden. Vi har for lengst sagt alt som er å si om drapet, mener Reidar Olsen. Hanne Kristines beste venninne skulle også helst sett at hele drapssaken var et tilbakelagt kapittel.

— Jeg får det jo aldri helt vekk, men jeg vil så gjerne få skjøvet det litt i bakgrunnen, slik at det er mulig å leve livet litt som før, sier Henny Ekerhovd.

— Nå først ser jeg hvor mye denne saken har kostet oss på disse to årene. Da jeg var på ferie nylig, klarte jeg å slappe av for første gang på lenge. Men i det øyeblikket jeg kom hjem, kom tankene på rettssaken tilbake, forteller hun. Ekerhovd frykter for hvilket utfall drapssaken kan få i lagmannsretten.

— Jeg er livredd for at han skal gå fri forvaringen, og kun få vanlig fengselsstraff. Bare tanken på at jeg kan risikere å møte ham på gaten en gang, gir meg panikk, forteller hun.

Også hun har brukt den siste uken på å forberede seg mentalt på påkjenningen ved å sitte i vitneboksen atter en gang.

— Det jeg er aller mest redd for, er å glemme viktige ting. Jeg er så lei og sliten av alt rundt denne saken at jeg får lyst å forenkle forklaringen min. Utfordringen blir å få alt med likevel, sier Ekerhovd.