Både Arne Sortevik, Gjermund Hagesæter og Karin Ståhl Woldseth er på krigsstien.

— Jeg er i det siste faktisk blitt litt usikker på om det er til det beste for landet om Bondevik slipper til, sier nyvalgt stortingsrepresentant Gjermund Hagesæter fra Lindås.

Han understreker i samtale med Bergens Tidende at han har fått en rekke meldinger fra Frp-folk i Hordaland som er svært oppøste. Vanlige medlemmer og tillitsmenn er svært irritert over den behandlingen partilederen er blitt utsatt for.

— Det er ingen god følelse å ikke bli tatt på alvor, tilføyer Hagesæter.

Lei av å være dørmatte

Kollega Karin Ståhl Woldseth sier det slik:

— Vi er lei av å bli brukt som dørmatte. Derfor er hele Frp provosert, og jeg noterer meg at opinionen er på vår side. Jeg har fått mange reaksjoner også fra folk i andre partier som reagerer som oss. Men nå må vi foreløpig avvente behandlingen i fylkesstyrene omkring i landet, sier Woldseth.

Ønsker hånd på rattet

Arne Sortevik, som også er ny på Tinget, understreker på sin side at Frp må få skikkelig uttelling både i politikk og posisjoner i Stortinget for at en ny trepartiregjering skal få støtte.

— Vi vil kort og godt ha en hånd på rattet. Dessuten vil vi bruke god tid på å innhente synspunkter og reaksjoner fra bl.a. lokallagslederne, sier Sortevik. Han nevner at fylkesstyret i Hordaland Frp allerede i ettermiddag skal drøfte den situasjonen som er oppstått i Stortinget. Men ingen av de tre stortingsrepresentantene herfra har anledning til å være til stede, opplyser han.