— Det var unødvendig og ganske irriterende, sier Terje Lønøy, representanten fra dyrevernnemnden som ble påkjørt av en lege utenfor Brann stadion i februar i 2008.

De to inspektørene fra dyrevernsnemnden hadde fått tips om at legen hadde en hund som var så gammel at det var mistanke om at den led.

Gammel hund

— Vi hadde fått flere tips fra legens naboer om at hunden ikke hadde det godt. Dette er snakk om en veldig gammel hund. Vi ønsket at den skulle fremstilles for veterinær som kunne avgjøre hundens tilstand. Det var det ikke enkelt å få denne legen med på, sier Berit Jacobsen, leder for dyrevernnemnden i Bergen og omegn.

Da de to nemndmedlemmene kom i kontakt med legen som var på tur med den gamle hunden, var han ikke interessert i å snakke med dem.

Det hele endte med at han satt seg inn i bilen med hunden sin. Deretter skal han ha rygget på Terje Lønøy flere ganger, slik at han falt over ende.

Samme dag gikk de to fra dyrevernnemnden til politiet og anmeldte saken.

Først to år etter hendelsen er saken berammet for retten.

Kasting av vinflasker

— Denne saken burde vært ferdig etterforsket for lenge siden. Det er alvorlig når offentlig ansatte blir utsatt for vold i tjenesten sin. Årsaken til at det tok så lang tid før saken ble ferdig etterforsket er at den først ble arkivert feil, sier politiadvokat Harald Bilberg til bt.no

Ifølge Berit Jacobsen er det ikke uvanlig at dyreeiere kan bli ganske hissige når dyrevernnemnden kommer på besøk.

— Spesielt en del eldre mennesker kan bli sinte når de er redde for at vi skal ta fra dem dyrene. Det er sjeldent at vi opplever så voldsomme ting som å bli påkjørt, men jeg har et eksempel fra noen år siden da den kvinne kastet tomme vinflasker etter oss. Slike mildere ting skjer ganske ofte, sier Jacobsen.

Dyrevernnemnda i Bergen gjennomfører årlig mellom 80–100 inspeksjoner hvor de har mistanke om brudd på regler om dyrehold.