— Vi har fått melding om at en seilbåt og en lastebåt har kollidert på Austevoll, bekrefter operasjonsleder Inger Myrtvedt i Hordaland politidistrikt.

Lastebåten er «Bona Sea» fra Florø, ifølge politiet 74 meter lang. Kystvaktskipet K/V «Tor» ledet redningsoperasjonen.

— Lasteskipet har kollidert med seilbåten «Bris», som hadde en voksen og to barn om bord, sier skipssjef Roger Hoel.Seilbåten, en Bavaria 39 Cruiser, skal ha fått mindre skader. Ingen personer ble skadet. Kystvakten gjennomførte promillekontroll av de involverte, ingen hadde indikasjoner på å ha vært ruset.

Flere båter i nærheten

Kollisjonen skjedde nord for Hufthammar fergekai, før fergen M/F «Trondheim» la til kai i ettermiddag.

— Vi så at de lå fra hverandre ute i Hundvåkosen. Det var ambulansebåt og flere fartøy og småbåter i nærheten, opplyser kaptein Arvid

Drivenes om bord på «Trondheim».

LIGGER: Fraktebåten «Bon Sea» fra Florø lå i 16-tiden tirsdag fortsatt nord for Hufthamar. - Jeg ser én seilbåt som er på vei nordover fra båten, sier en bt.no-tipser.
2211-TIPSER

Ved 15.50-tiden var fergen på vei tilbake over fjorden til Krokeide.— Etter våre opplysninger, virket det som om situasjonen var under kontroll, sier han.

Seilbåten skal være 30 fot.

- Ingen personskader

— Det har vært en kollisjon mellom seilbåt og fraktefartøy ute i Austevoll. Det har gått veldig bra. Det er ingen personskader, og båten klarer å komme seg til land for egen maskin, forteller redningsleder Ben Vikøren ved Hovedredningssentralen på Sola.

Omtrent samtidig meldes det om en dykkerulykke på Austevoll.

— Dette er to forskjellige hendelser, sier operasjonsleder.